SUA a donat R. Moldova un lot de echipament pentru intervenţii SMURD în lupta cu pandemia COVID -19
Sursa foto:dse.md Vizualizari:

SUA a donat R. Moldova un lot de echipament pentru intervenţii SMURD în lupta cu pandemia COVID -19

Astăzi 3 decembrie la sediul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă a avut loc ceremonia oficială de donare din partea SUA a unui lot de echipament necesar pentru intervenţii SMURD în lupta cu pandemia COVID -19.

Potrivit IGSU, lotul donat de SUA conţine ventilatoare de urgenţă, saltele de imobilizare, sisteme de izolare şi transport a persoanelor infectate, rezervoare medicale de oxigen, termometre digitale şi alte produse necesare în valoare de 62 de mii dolari americani. Lotul nou de echipament va facilita intervenţiile şi misiunile în care în continuare vor fi antrenaţi angajaţii Inspectoratului.

În discursurile sale oficialii au vorbit despre importanţa conlucrării statelor în reducerea riscului de infectare cu COVID -19, dar şi necesitatea utilizării unui echipament performant pentru intervenţia în lupta cu pandemia şi salvarea vieţilor omeneşti. Cooperarea în salvarea oamenilor, dar şi acordarea asistenţei în momente dificile ne face mai puternici pentru binele cetăţenilor, au menţionat vorbitorii.

Graţie eforturilor depuse de Biroul de Cooperare Militară al Ambasadei SUA, serviciul SMURD din Republica Moldova beneficiază de un lot de echipament performant, care va fi utilizat de medicii şi paramedicii care acordă asistenţă calificată, dar şi transportă pacienţi infectaţi cu COVID către unităţile medicale.

În lupta cu pandemia Inspectoratul General pentru Situaţi de Urgenţă a acordat asistenţă calificată oamenilor infectaţi cu virusul COVID prin intermediul serviciului SMURD din nordul şi sudul R. Moldova, iar mai mulţi angajaţi au muncit în spitale pentru susţinerea sistemului medical.

Conform IGSU colaborarea instituţiei  cu Biroul de Cooperare Militară al Ambasadei SUA are loc de peste 20 de ani. Datorită programelor şi proiectelor finanţate de SUA a fost posibilă construcţia, dar şi reconstrucţia mai multor remize de salvatori şi pompieri în R. Moldova.
Similare
RECOMANDĂRI