Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

"Sunt alături, dar nu mă cunoşti" - mesajul unei campanii sociale, lansate astăzi

Centrul de Informaţii Genderdoc-M lansează astăzi campania socială "Sunt OK". Tradiţional, această campanie precede Festivalul Comunităţii LGBT din Republica Moldova şi Marşul Solidarităţii, evenimente care, în acest an, se vor desfăşura online din cauza pandemiei de coronavirus.

Tema campaniei este diferită faţă de anul trecut şi are sloganul  "Sunt alături, dar nu mă cunoşti".

ANASTASIA DANILOVA, director, centrul GENDERDOC-M: "De ce am ales anume acest slogan al campaniei? Pentru că este o mare nedumerire în societatea moldovenească referitoare la cei din comunitatea LGBT. Foarte mulţi spun că n-au întâlnit niciodată oameni din comunitatea LGBT".

ANGELICA FROLOV, coordonator, Centrul de Informaţii GENDERDOC-M: "Noi vrem să comunicăm prin această campanie că fiecare din voi are în preajmă cel puţin o persoană LGBT".

În Republica Moldova situaţia este atât de gravă în ceea ce priveşte acceptarea persoanelor LGBT, încât foarte puţini îndrăznesc să vorbească despre acest lucru, susţin reprezentanţii Centrului de Informaţii Genderdoc-M.

ANGELICA FROLOV, coordonator, Centrul de Informaţii GENDERDOC-M: "Pentru că se tem că în momentul în care vă vor comunica despre homosexualitate sau bisexualitate, prima reacţie a dvs. va fi să îi respingeţi, prima reacţie va fi că nu mai vreau aşa copil, nu mai vreau aşa prieten".

Prin această campanie, organizatorii îşi propun să transmită un mesaj întregii societăţi - să fie alături de persoanele din comunitatea LGBT, să le respecte şi să le accepte.
Similare
RECOMANDĂRI