Traian Băsescu ar putea să-şi primească cetăţenia Republicii Moldova înapoi
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Traian Băsescu ar putea să-şi primească cetăţenia Republicii Moldova înapoi

Premierul învestit, Maia Sandu, este de părere că ex-preşedintele României, Traian Băsescu, trebuie să-şi redobândească cetăţenia Republicii Moldova, după ce în ianuarie 2017, preşedintele Igor Dodon a semnat un decret prin care i-a retras-o.

„Domnul Băsescu trebuie să-şi primească cetăţenia înapoi pentru toate lucrurile bune pe care le-a făcut pentru noi. Ştiu că Traian Băsescu acum este în discuţii cu oficialii europeni şi încearcă să vadă ce se mai poate face pentru Republica Moldova ca să depăşim în mod paşnic această criză şi ca noul Guvern să poată să intre în funcţie deplină”, a declarat Maia Sandu în cadrul unu briefing de presă de astăzi.

Amintim că la data de 7 noiembrie 2018 Traian Băsescu a rămas fără cetăţenia Republicii Moldova, după ce magistraţii Curţii Supreme de Justiţie (CSJ) au respins recursul ex-preşedintelui român.

Traian Băsescu şi soţia lui au primit cetăţenia Moldovei în vara anului 2016, prin decretul semnat de Nicolae Timofti. Ulteriora fist retrasă doar lui Traian Băsescu, dar nu şi soţiei acestuia.

Similare
RECOMANDĂRI