Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Transportatorii ameninţă cu noi proteste dacă Guvernul nu va majora tarifele pentru călătoriile interurbane

Transportatorii din Republica Moldova ameninţă cu noi proteste dacă Guvernul nu va majora tarifele pentru călătoriile interurbane. Ei au adresat o scrisoare deschisă ministrului Infrastructurii în care cer majorarea tarifelor în corespundere cu cheltuielile transporatorilor. Mai mult, ei propun şi soluţii pentru ca majorările să nu fie atât de esenţiale încât să afecteze cetăţenii.

Transportatorii nu mai solicită dublarea ori chiar triplarea tarifelor, aşa cum au făcut-o la recentele proteste din 25 noiembrie. Ei propun în schimb soluţii prin lichidarea unor scheme ilegale care ar funcţiona la autogări şi din a căror cauză transportatorii ar achita taxe nejustificate.

OLEGA ALEXA, preşedinte APOTA: „10% noi astăzi, le achităm grupării Vîlcu-Andronache, care stau în spatele gărilor şi care încasează nejustificat aşa un comision de mare. Competenţa de a stabili mărimea tarifului pentru autograră este exact a Ministrului Infrastructurii”.

Şeful adjunct al Gărilor Auto Vitalie Gavrilov, a declarat pentru TVR MOLDOVA că transportatoroii achită această taxă de 10 % de mulţi ani. Şi anume pentru întreţinerea infrastructurii autogărilor, pentru servciile de vânzare a biletelor şi cele de dispecerat. Oleg Alexa, preşedintele Asociaţiei Patronale a Operatorilor de Transport Auto a anunţat că a informat conducerea Ministerul Infrastructurii despre aceste pretinse încălcări ale legii, dar că deocamdată nu a primti un răspuns.  

OLEGA ALEXA, preşedinte APOTA: „Dacă domnealui îşi va face atribuţiile  şi va acţiona aşa cum prevede lege, atunci evident că tariful ăsta ar putea să crească,dar nu în aşa măsură. Noi am arătat în scrisoarea deschisă că tariful ar păutea fi 80-85 de bani şi nu 1 leu sau 1 leu şi 20 de bani, sau mai mult, aşa cum arată calculele”.

Serviciul de presă al Ministerului Infrastructurii nu a răspuns la telefon pentru a comenta solicitările transportatorilor, care au anunţat că vor mai protesta în una dintre zilele acestei săptămâni. Ei ar urma să sisteze parţial circulaţia mijloacelor de transport în comun şi să revină în Piaţa Marii Adunări Naţionale cu cel puţin 200 de microbuze.
 
Similare
RECOMANDĂRI