Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Transportatorii au ieşit la protest. Ei solicită autorităţilor anularea restricţiilor de călătorie şi reluarea transportului rutier de persoane în trafic internaţional

Firmele de transport rutier internaţional cer autorităţilor anularea restricţiilor de călătorie şi reluarea curselor de pasageri. Transportatorii basarabeni au protestat, astăzi, în faţa Gării Feroviare din Chişinău.

Ei se plâng că înregistrează pierderi mari pentru că autobuzele nu s-au mai mişcat din parcări de două luni. Reprezentanţii companiilor de transport spun că vor cere compensarea pagubelor din bugetul de stat.

Într-un comunicat de presă, Asociaţia Patronală a Transportatorilor  precizează că statele UE, precum şi vecinii Republicii Moldova au facut paşi importanţi pentru ridicarea restricţiilor în domeniul transporturilor internaţionale.

În prezent, astfel de măsuri drastice se păstrează doar în Republica Moldova. Menţionăm că, potrivit deciziei Comisiei Naţionale Extraordinare de Sănătate Publică, transportul rutier de persoane în traficul internaţional este suspendat până pe 30 iunie.
Similare
RECOMANDĂRI