Trei bărbaţi, suspectaţi de circulaţia ilegală a drogurilor. Doi sunt arestaţi pentru 30 de zile
Sursa foto:Poliţia Republicii Moldova Vizualizari:

Trei bărbaţi, suspectaţi de circulaţia ilegală a drogurilor. Doi sunt arestaţi pentru 30 de zile

Trei bărbaţi cu vârste cuprinse între 36 şi 40 de ani, domiciliaţi în municipiul Chişinău, Edineţ şi Bălţi au fost reţinuţi, fiind suspectaţi de circulaţia ilegală a drogurilor. Doi dintre ei au fost arestaţi pentru 30 de zile, unul fiind cercetat în stare de libertate.

Oamenii legii au demascat un grup de persoane care comercializau droguri în proporţii deosebit de mari pe teritoriul mun. Bălţi, Chişinău şi raionul Edineţ. La 23 septembrie, suspecţii au fost reţinuţi în flagrant, în timp ce transportau droguri de tip ”Spice”. Acestea erau ambalate şi pregătite pentru a fi plasate în ascunzişuri pe teritoriul raionului Edineţ.
 
În timpul documentării cazului s-a constatat, că traficanţii îşi desfăşurau activitatea conform unei scheme prin care comercializau drogurile fără a avea un contact fizic cu cumpărătorul, substanţele narcotice fiind ascunse în spaţii cu acces public. Ulterior, după ce cumpărătorii achitau marfa prin intermediul unui cont bancar, acestora li se comunica locul unde era ascunsă.
 
În cadrul acţiunilor de urmărire penală, la 23 şi 24 septembrie, poliţiştii au efectuat trei percheziţii la domiciliile, automobilele şi depozitele suspecţilor din mun. Chişinău şi nordul ţării. Astfel, au fost depistate şi ridicate 3,5 kg de droguri etnobotanice de diferite tipuri, cartele SIM, 3 aparate artizanale pentru consumarea drogurilor, telefoane mobile, un pistol cu gaze, carduri bancare, la fel a fost ridicat şi automobilul de model Toyota, în care suspecţii transportau droguri. Valoarea drogurilor ridicate, pe piaţa neagră constituie aproximativ 150 000 lei.

La moment sunt întreprinse acţiuni în vederea stabilirii tuturor persoanelor care au participat ori au favorizat la comiterea infracţiunilor.
 
Persoanele culpabile de asemenea infracţiune riscă închisoare de la 3 la 7 ani, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 3 la 5 ani.

Similare
RECOMANDĂRI