Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Turiştii români blocaţi pe insula Samothrakis se întorc acasă. Autorităţile elene au confirmat reluarea curselor de pasageri şi autovehicule

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunţă că autorităţile elene au confirmat reluarea, miercuri dimineaţă, a curselor tur-retur de pasageri şi autovehicule pe ruta insula Samothrakis - Alexandroupolis şi precizează că Ambasada României la Atena este în legătură cu turiştii români aflaţi pe această insulă şi continuă demersurile pe lângă autorităţile locale pentru a asigura plecarea lor în siguranţă.

Potrivit unui comunicat al MAE, ministrul Afacerilor Externe, Ramona-Nicole Mănescu, a avut mai multe discuţii cu ambasadorul României la Atena, Lucian Fătu. În jurul prânzului, a avut o convorbire şi cu omologul elen, Nikos Dendias, acesta oferind asigurări că autorităţile elene gestionează situaţia, iar cetăţenii români beneficiază de asistenţă pe insulă.

O echipă consulară mobilă din cadrul misiunii diplomatice de la Atena/Consulatului General al României la Salonic s-a deplasat în portul Alexandroupolis pentru a acorda asistenţă consulară, în funcţie de necesităţi, mai precizează comunicatul.

Programul de funcţionare al navelor de transport pasageri şi autovehicule, aşa cum a fost comunicat de autorităţile elene, este următorul:

Nava ZEPHIROS, pentru pasageri, cu plecare la orele 10.30, 15.30, 20.30;
Nava ANAX, pentru autoturisme, cu plecare la orele 12.00, 21.00.

Românii blocaţi de şase zile pe insula grecească Samothraki au ajuns la capătul răbdării. De vineri până acum, nicio navă nu a mai ajuns la ei. În total, 1500 de turişti români şi străini sunt afectaţi de blocaj. Unii sunt cazaţi într-o sală de sport, alţii au dormit în maşini.

Autorităţile greceşti au închiriat o navă rapidă care evacuează turiştii rămaşi blocaţi de mai multe zile pe insula Samothraki, după ce feriboturile care făceau legătura cu restul Greciei s-au defectat, informează site-ul publicaţiei Kathimerini.

Thanasis Vitsas, primarul localităţii Samothraki, estimează că pe insulă au rămas blocaţi aproximativ 1.000 de turişti. Printre aceştia se numără şi mai mulţi cetăţeni români.

Pentru a rezolva problema cauzată de întreruperea legăturilor cu restul Greciei, autorităţile locale au închiriat catamaranul Andros Jet, o navă rapidă alcătuită din două corpuri de plutire, care va efectua câteva curse între Samothraki şi oraşul Alexandroupolis din Grecia continentală, în cursul zilelor de miercuri şi joi.

Similare
RECOMANDĂRI