Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

TVR Moldova, premiată la Reuniunea Teatrelor Naţionale Româneşti

TVR MOLDOVA a fost premiată la Reuniunea Teatrelor Naţionale Româneşti, eveniment cultural de excepţie desfăşurat la Chişinău. Ediţia din acest an ce are loc sub înaltul patronaj al preşedintelui Republicii Moldova, Maia Sandu şi cel al României, Klaus Iohannis, marchează 100 de ani de existenţă a Teatrului National Mihai Eminescu din Chişinău. Echipa TVR Moldova a fost premiată pentru seria de reportaje de la spectacolele care au promovat cultura şi valoriilor româneşti.

NICOLAE MOCANU, reprezentant TVR MOLDOVA: „Este un eveniment important pentru noi, pentru românii din Basarabia, mai ales că este sub înaltul patronaj al celor doi preşedinţi, ne onorează mult şi vom face tot pentru ceea ce este românesc”.Reuniunea Teatrelor Româneşti a continuat aseară cu spectacolul "Hamlet în sos picant", o tragicomedie a dramaturgului italian Aldo Nicolaj, în regia lui Alexandru Cozub.

Eroul piesei, un bucătar pasionat, a fost interpretat de Petru Hadârcă, directorul Teatrului Mihai Eminescu.

„Perfect.-Ce anume v-a plăcut? -Că e bun, citez din spectacol. Mi-a plăcut atmosfera şi a fost bine racordat la realitatile  zilelor noastre, au făcut conexiuxi faine cu ceea ce trăim noi şi ceea ce am trăit şi anul trecut.-Pandemia?-Da, pandmeia şi soarta artistului pe timp de pandemie. A fost fascinant aş putea spune, a fost o joacă a actorilor superbă, de mult am vrut să merg la teatru, dar ştiţi care au fost regulile în pandemie şi acum am zis, hai, la teatru!”.

Ediţia a 6-a a evenimentului teatral românesc de la Chişinău a început pe 15 septembrie se va încheia marţi, 26 septembrie, cu spectacolele Teatrului Naţional din Constanţa. La ora18 sunteţi invitaţi la "Jocuri în curtea din spate" iar la ora 20, la spectacolul "Maria Tănase, o poveste."  
Similare
RECOMANDĂRI