Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Ucraina a redeschis frontierele pentru cetăţenii străini, inclusiv pentru cetăţenii R. Moldova, însă a impus condiţii

Ucraina şi-a redeschis frontierele pentru cetăţenii străini, inclusiv pentru cei din Republica Moldova. Guvernul de la Kiev a decis să relaxeze restricţiile de călătorie, însă a impus şi condiţii pentru cetăţenii străini care vor călători în Ucraina.

Toţi cetăţenii străini şi apatrizii trebuie să treacă testul Covid-19 sau să intre în carantină timp de 14 zile. Potrivit presei ucrainene, preţul unui test este între 50 şi 140 de dolari, în funcţie de producător. Autorităţile de la Kiev au anunţat că supraveghează atent încercările unor cetăţeni străini de a se eschiva de testarea la Covid-19. Asta, mai ales după un caz recent, când două persoane au sărit gardul din vamă, încercând să treacă din Polonia în Ucraina, fără a fi testate. Imaginile au fost surprinse de jurnalişti, chiar în timpul unei conferinţe de presă a Poliţiei de frontieră.

Cele două persoane care au încercat să traverseze ilegal frontiera ucraineană au fost mai târziu reţinute şi amendate cu câte 6 dolari. Testul  Covid-19 nu este însă singura condiţie pentru a intra în Ucraina. Cetăţenii străini trebuie să procure şi o poliţă de asigurare medicală, emisă de o companie înregistrată în Ucraina sau asociată acesteia. Preţul unei poliţe trebuie să acopere costurile tratamentului pentru COVID-19, pe toată perioada staţionării pe teritoriul Ucrainei.
Similare
RECOMANDĂRI