UE sprijină biotehnologiile şi tehnologia globulelor roşii pentru tratarea bolilor rare
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

UE sprijină biotehnologiile şi tehnologia globulelor roşii pentru tratarea bolilor rare

Banca Europeană de Investiţii investeşte 30 de milioane de euro pentru a sprijini strategia de inovare a EryDel. Obiectivul acestei companii italiene de biotehnologie este dezvoltarea şi comercializarea de terapii derivate din tehnologia sa care utilizează globule roşii pentru tratarea bolilor rare. Cel mai avansat produs al EryDel, în prezent în curs de dezvoltare, urmăreşte să trateze „Ataxia-telangiectazia”, o boală neurodegenerativă rară care provoacă un handicap grav la copii.

Finanţarea este asigurată prin Fondul european pentru investiţii strategice, pilonul principal al Planului de investiţii pentru Europa.

Comisarul pentru afaceri economice, Paolo Gentiloni, a declarat: „Planul de investiţii pentru Europa are un istoric foarte bun în ceea ce priveşte identificarea şi sprijinirea întreprinderilor inovatoare din domeniul tehnologiilor. Datorită faptului că finanţăm compania EryDel din Italia şi tehnologiile sale de ultimă generaţie în domeniul globulelor roşii, vom contribui la extinderea limitelor în ceea ce priveşte tratamentul bolilor rare în beneficiul pacienţilor din Europa şi din lume.”
Similare
RECOMANDĂRI