UE sprijină Global Hack  împotriva  coronavirusuluI. „Înscrie-te acum pentru a te alătura luptei”
Vizualizari:

UE sprijină Global Hack împotriva coronavirusuluI. „Înscrie-te acum pentru a te alătura luptei”

Uniunea Europeană şi iniţiativa EU4Digital sprijină Global Hack – un hackathon online conceput pentru a împărtăşi şi dezvolta rapid idei pentru soluţii necesare urgent în actuala pandemie de coronavirus.

Experţi în domeniile lor, oameni de ştiinţă, entuziaşti pasionaţi de tehnologie, lideri de afaceri, manageri de proiect, experţi în marketing, designeri şi inovatori din ţările partenere din est şi din întreaga lume sunt cu toţii invitaţi să ia parte la Global Hack, care va avea loc în totalitate online între 9 şi 12 aprilie.

Hackathon-ul online este organizat de Accelerate Estonia, Garage48 şi Guaana cu sprijinul  Devpost.

Comisia Europeană va oferi până la €75.000 pentru premii în bani pentru echipele câştigătoare ale Global Hack. Fondul total de premii pentru cele mai bune idei este de €100.000.

UE va oferi, de asemenea, contribuţii pentru provocări legate de guvern care urmează să fie exploatate (hacked) în domeniul start-up-urilor, al întreprinderilor mici şi al e-sănătăţii, precum şi coaching în a aduce soluţii viabile acolo unde este nevoie de acestea.

Global Hack îşi propune să creeze parteneriate între oameni din întreaga lume pentru a face schimb de idei, know-how şi cele mai bune practici pentru a veni cu soluţii creative şi agile. Prin reunirea mentorilor de clasă mondială şi a echipelor talentate, se pot dezvolta soluţii pentru un viitor mai bun.

Hackathon-ul va prezenta soluţii emergente care pot demonstra modul în care inovaţiile digitale pot fi valorificate pentru a conecta comunităţi locale şi pentru a ajuta persoanele care se confruntă cu cele mai mari vulnerabilităţi.

Evenimentul online a atras deja atenţia întregii lumi - fiind acoperit de Forbes, Silicon Republic şi CNN, printre altele - şi a adus la bord o flotă de mentori de clasă mondială, cum ar fi Sam Altman, CEO al OpenAI, fostul preşedinte estonian Toomas Hendrik Ilves, şi specialistul în sănătate publică şi neuro-tehnolog Khaliya.

Oricine poate asambla o echipă de 6-12 persoane dedicate unei idei. Liderul echipei trebuie să înregistreze ideea şi numele prin Guaana. În timpul hackathon-ului, participanţii îşi vor dezvolta cele mai bune şi mai strălucitoare idei pentru a aborda criza socio-economică în curs de desfăşurare şi pentru a sprijini redresarea în urma acesteia.

Prin intermediul paginii reddit, oricine poate posta idei pentru feedback-ul altor utilizatori, găsi parteneri şi găsi regulile pentru prezentarea de provocări.

Pentru mai multe informaţii
  1. Global Hack pagina de pornire
  2. Evenimentul Facebook pentru Global Hack
  3. Comisia Europeană sprijină Global Hack
  4. Urmăreşte @Garage48 pe Twitter
  5. Startup Europe
  6. Accelerate Estonia
  7. Guaana

 
Similare
RECOMANDĂRI