ULTIMA ORĂ! Laboratorul din Germania a confirmat prezenţa tulpinii Delta a virusului SARS-CoV-2 în Republica Moldova
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

ULTIMA ORĂ! Laboratorul din Germania a confirmat prezenţa tulpinii Delta a virusului SARS-CoV-2 în Republica Moldova

Laboratorul Agenţiei Naţionale pentru Sănătate Publică (ANSP) a recepţionat rezultatele probelor expediate Institutului de virusologie din Berlin, privind monitorizarea circulaţiei tulpinilor de SARS-CoV-2 prin metode de biologie moleculară şi secvenţiere.

Conform rezultatelor recepţionate din cele 15 probe expediate, 12 probe au fost confirmate ca tulpina Delta. În context, Laboratorul virusologic al ANSP continuă selectarea probelor biologice pentru monitorizarea circulaţiei noilor tulpini ale virusului SARS COV-2.

Varianta B1617.2 (Delta) sau tulpina indiană are un grad ridicat de contagiozitate, de două ori mai mare faţă de tulpina iniţială şi cu aproximativ 60% mai mare decât tulpina Alpha, cunoscută ca varianta britanică. Îndemnăm populaţia să respecte toate măsurile aprobate de autorităţile în sănătate şi să se protejeze pe sine şi cei dragi. Vaccinarea împotriva COVID-19 este unica soluţie de a preveni îmbolnăvirea cu COVID-19, toate vaccinurile fiind eficiente pentru noile tulpini ale virusului.

Ministerul Sănătăţii îndeamnă populaţia să:
– Purtaţi masca de protecţie
– Păstraţi distanţa fizică de minim 1 m între persoane
– Evitaţi aglomeraţiile
– Spălaţi-vă cât mai des pe mâini sau dezinfectaţi-le

Similare
RECOMANDĂRI