Ultima oră! Preşedintele Curţii Constituţionale şi-a dat DEMISIA
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Ultima oră! Preşedintele Curţii Constituţionale şi-a dat DEMISIA

Mihai Poalelungi, preşedintele Curţii Constituţionale, şi-a dat demisia. Anunţul a fost făcut acum câteva minute pe pagina Curţii.

Amintim că demisia judecătorilor Curţii Constituţionale a fost cerută atât de actuala guvernare, cât şi de societatea civilă, după deciziile luate în perioada 7-9 iunie, dar şi după anularea acestora, fiind invocată modificarea contextului politic. 

De menţionat şi că demisia preşedintelui CC vine cu o zi înainte ca Comisia de la Veneţia să emită un aviz, cu referire deciziile luate de Înalta Curte în perioada 7-9 iunie.  

Mihai Poalelungi a fost numit magistrat la Înalta Curte la 6 martie 2018, după ce, la 31 ianuarie 2018, a demisionat fostul preşedinte al instituţiei Tudor Panţâru. La scurt timp a fost ales în funcţia de Preşedinte al Curţii Constituţionale prin Decizia Plenului Curţii Constituţionale din 16 martie 2018

De altfel, Mihai Poalelungi a fost preşedintele Curţii Supreme de Justiţie din 1 mai 2012. Mihai Poalelungi a fost învinuit de mai multe ori de afiliere şi subordonare Partidului Democrat din Moldova.
Similare
RECOMANDĂRI