ULTIMA ORĂ. Republica Moldova a efectuat prima achiziţie de gaze naturale din surse alternative
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

ULTIMA ORĂ. Republica Moldova a efectuat prima achiziţie de gaze naturale din surse alternative

Guvernul Republicii Moldova informează că astăzi, 25 octombrie , a fost semnat un contract pentru o achiziţie de probă de un milion de metri cubi de gaze naturale între compania de stat Energocom şi compania poloneză PGNiG. Despre aceasta a anunţat vicepremierul Andrei Spînu, prin intermediul unei postări pe o reţea socială.

„Este prima achiziţie de gaz din surse alternative din istoria Republicii Moldova. La tenderul anunţat, Energocom a primit 7 oferte. Achiziţia de probă vine să testeze capacitatea de import a gazului din surse alternative şi vine să balanseze presiunea joasă în sistemul aprovizionării cu gaze naturale”, a scris Andrei Spînu pe Facebook. 

Guvernul Republicii Moldova se află în negocieri cu Federaţia Rusă şi compania Gazprom pentru semnarea unui acord de livrare de gaze naturale pe termen lung. În condiţiile scăderii presiunii din reţeaua naţională de distribuţie, achiziţionarea din surse alternative permite menţinerea livrării de gaze naturale către consumatori. Tariful achitat de cetăţeni pentru gazele naturale rămâne neschimbat.
Similare
RECOMANDĂRI