ULTIMA zi în care diaspora se poate înregistra prealabil pentru alegerile parlamentare
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

ULTIMA zi în care diaspora se poate înregistra prealabil pentru alegerile parlamentare

Astăzi este ultima zi în care cetăţenii Republicii Moldova cu drept de vot care se află în străinătate sau au domiciliul în localităţile din stânga Nistrului se pot înregistra prealabil pentru a putea vota la alegerile parlamentare şi referendumul republican consultativ din 24 februarie 2019.

Astfel, doar până la sfârşitul acestei zile, cetăţenii pot completa un formular de înregistrare on-line, la rubrica „Înregistrare prealabilă” de pe pagina www.alegator.md. Înregistrarea poate fi efectuată şi pe suport de hârtie, prin depunerea unei cereri semnate individual sau colectiv la Comisia Electorală Centrală şi/sau la misiunile diplomatice, oficiile consulare ale Republicii Moldova.

Totodată, cel târziu cu 25 de zile înainte de ziua alegerilor, alegătorul poate anula înregistrarea efectuată anterior.

Înregistrarea prealabilă nu atrage după sine excluderea cetăţenilor din lista electorală unde aceştia îşi au domiciliu. În cazul în care, în ziua alegerilor, persoana înregistrată se va afla în ţară, aceasta va putea vota conform domiciliului.

Conform prevederilor legale, înregistrarea prealabilă permite stabilirea numărului estimativ al alegătorilor care vor vota peste hotarele ţării şi al alegătorilor din localităţile din stânga Nistrului, în vederea facilitării deschiderii secţiilor de votare suplimentare şi determinării numărului estimativ al buletinelor de vot ce vor fi distribuite secţiilor de votare respective.

Similare
RECOMANDĂRI