Un avion cisternă s-a prăbuşit în Australia. Toţi cei trei membri ai echipajului au decedat
Vizualizari:

Un avion cisternă s-a prăbuşit în Australia. Toţi cei trei membri ai echipajului au decedat

Un avion cisternă canadian de tip C-130 Hercules utilizat pentru stingerea incendiilor de vegetaţie s-a prăbuşit joi într-o regiune muntoasă din statul australian New South Wales, iar toţi cei trei membri ai echipajului au decedat, informează site-ul agenţiei de presă Reuters.

Cele trei victime erau cetăţeni americani, au informat autorităţile australiene, care au adăugat că momentan nu există informaţii cu privire la cauza prăbuşirii aeronavei.

„(Avionul) s-a lovit de sol, iar din informaţiile iniţiale se pare că a avut loc un incendiu după impact. Nu sunt informaţii în acest moment în legătură cu cauza accidentului”, a declarat Shane Fitzsimmons, reprezentant al serviciului de pompieri.

Fitzsimmons a informat că avionul fusese închiriat de o companie de pompieri privată din Canada care participă la operaţiunile de stingere a incendiilor de vegetaţie din Australia.

Începând din septembrie, sute de incendii puternice de vegetaţie au dus la moartea a 29 de persoane şi aproximativ un miliard de animale. Totodată, 2.500 de locuinţe au fost distruse, dar şi o suprafaţă de pădure comparabilă cu suprafaţa Austriei.

Similare
RECOMANDĂRI