Un avocat a cerut mită de 1000 de euro, pentru a ajuta un bărbat să scape de răspundere penală pentru viol şi violare de domiciliu
Vizualizari:

Un avocat a cerut mită de 1000 de euro, pentru a ajuta un bărbat să scape de răspundere penală pentru viol şi violare de domiciliu

Un avocat din Nisporeni a fost reţinut de ofiţerii CNA şi procurorii anticorupţie într-un dosar de trafic de influenţă. Acesta ar fi pretins 1000 de euro de la un bărbat pentru a-l ajuta să scape de răspundere pentru viol şi violare de domiciliu.

Potrivit materialelor cauzei, bănuitul ar fi pretins 1000 de euro, susţinând că are influenţă asupra unor persoane publice, ar putea să grăbească procedura de împăcare a părţilor cu eliberarea denunţătorului din arest preventiv şi cu încetarea procesului penal intentat pentru viol şi violare de domiciliu.

Potrivit materialelor altei anchete, avocatul ar fi pretins şi primit suma de 1000 euro, de la alt cetăţean, susţinând că are influenţă asupra unor persoane publice, pentru a-l ajuta să scape de răspundere pentru raport sexual cu o persoană minoră.

Pe cazul dat a fost iniţiată o urmărire penală pentru trafic de influenţă. Bănuitul au fost reţinuţi pentru 72 de ore şi se află în izolatorul CNA. Dacă va fi găsit vinovat, el riscă amendă în mărime  de la 2000 la 3000 unităţi convenţionale sau închisoare de până la 5 ani.

Amintim că, orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunţarea unei decizii definitive şi irevocabile de judecată.

Procuratura Anticorupţie conduce urmărirea penală în acest caz.

Similare
RECOMANDĂRI