Un bărbat a fost reţinut de CNA, după ce a promis că va ajuta la muşamalizarea unui caz
Sursa foto:CNA Vizualizari:

Un bărbat a fost reţinut de CNA, după ce a promis că va ajuta la muşamalizarea unui caz

Un bărbat, originar din Soroca, a fost reţinut de ofiţerii Direcţiei Generale Teritoriale Nord a CNA şi procurorii anticorupţie într-un dosar de trafic de influenţă. Potrivit materialelor cauzei, acesta ar fi pretins şi primit echivalentul a 600 de euro pentru a determina persoane publice din cadrul Procuraturii raionul Soroca să adopte o decizie favorabilă în dosarul denunţătorului, deschis pentru conducerea mijlocului de transport în stare de ebrietate alcoolică.

În fapt, suspectul ar fi susţinut că ar avea influenţă asupra procurorului, care gestionează cazul, şi ca îl poate determina sa claseze dosarul, în schimbul a 600 de euro. Astfel, banii, ce nu i se cuvin, au fost transmişi în trei tranşe, sub controlul CNA şi anume: 40.000 de ruble ruseşti, 80 de euro şi 600 de lei, în total 600 de euro. Bănuitul a fost reţinut, ulterior desfăşurării percheziţiei la domiciliu.

Pe cazul dat a fost iniţiată o urmărire penală pentru trafic de influenţă. Acesta a fost escortat la sediul DGT Nord pentru a fi audiat, în prezent fiind în custodia CNA pentru 72 de ore şi, dacă va fi găsit vinovat, riscă o amendă în mărime de la 2000 la 3000 unităţi convenţionale sau închisoare de până la 5 ani.

 Amintim că, orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunţarea unei decizii definitive şi irevocabile de judecată.

 Procuratura Anticorupţie, oficiul Nord, conduce urmărirea penală.  

Similare
RECOMANDĂRI