Un cetăţean al R. Moldova a decedat. Precizările MAEIE în legătură cu accidentul din Ucraina, cu implicarea unui autobuz din R. Moldova
Vizualizari:

Un cetăţean al R. Moldova a decedat. Precizările MAEIE în legătură cu accidentul din Ucraina, cu implicarea unui autobuz din R. Moldova

Reprezentanţii Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene (MAEIE) au emis marţi, 27 iulie, un comunicat în care menţionează că prin intermediul Consulatului Republicii Moldova la Odessa urmăreşte îndeaproape situaţia legată de producerea în dimineaţa zilei de 27 iulie a unui accident rutier în apropierea comunei Znamenka din regiunea Odessa, cu implicarea unui camion şi a unui autocar înmatriculat în Republica Moldova aflat pe cursa Chişinău – Kyiv cu 20 de pasageri la bord.

Potrivit MAEIE, reprezentanţii misiunii diplomatice au întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţi în vederea obţinerii unor informaţii suplimentare cu privire la cetăţenia, identitatea şi situaţia persoanelor afectate.

Conform informaţiilor obţinute de la autorităţile locale, în urma producerii accidentului, un bărbat cu vârsta de 61 de ani, cetăţean al Republicii Moldova a decedat, iar soţia acestuia este internată la reanimare. Alte 3 victime ale accidentului, cetăţeni ucraineni, au necesitat îngrijii medicale fiind internate la spitalul din localitatea Podolsk.

Ancheta este în curs de desfăşurare, iar Consulatul de la Odesa se află în contact cu autorităţile ucrainene pentru obţinerea informaţiilor privind circumstanţele producerii accidentului, precum şi oferirea asistenţei consulare familiei îndoliate.

Similare
RECOMANDĂRI