Un complex sportiv va fi construit la Ungheni, cu susţinerea financiară a Primăriei Cluj-Napoca
Vizualizari:

Un complex sportiv va fi construit la Ungheni, cu susţinerea financiară a Primăriei Cluj-Napoca

Primăria municipiului Ungheni, din Republica Moldova, a solicitat sprijinul Primăriei Cluj-Napoca pentru construcţia a două terenuri de sport în cadrul Parcului Central din Ungheni.

Valoarea totală a proiectului se ridică la 165.998 euro, din care Primăria municipiului Cluj-Napoca va suporta circa 98.800 euro. Diferenţa de până la 66.477 euro va fi finanţată de Primăria Ungheni.

Banii clujenilor vor merge exclusiv pentru implementarea subproiectului „Construcţia unui complex sportiv în Parcul Central din Ungheni”, parte din proiectul „Reabilitarea Parcului Central din oraşul Ungheni”, etapa IV, conform acordului de finanţare nr. 1 din 2019 încheiat între Alexandru Ambros, primarul din Ungheni şi Emil Boc, primarul din Cluj-Napoca.

„Din schiţa de proiect anexată adresei cu referinţele de mai sus şi a devizelor de lucrări, rezultă că proiectul ce se doreşte a fi cofinanţat din bugetul local al municipiului Cluj-Napoca se referă la construcţia a două terenuri de sport (mini-fotbal şi multifuncţional, volei-tenis) situate în Parcul Central din mun. Ungheni, sector Centru”, se arată în referatul de aprobare al finanţării.

Odată cu primirea finanţării, efectuată prin transfer bancar, plata în lei, în termen de 30 de zile de la prezentarea documentelor justificative, administraţia locală din Ungheni se angajează, printre altele, să respecte acordul de înfrăţire/cooperare şi să respecte destinaţia sumelor acordate.

CLUJ-NAPOCA ŞI UNGHENI, COLABORARE DIN 2016

Înţelegerea de colaborare între cele două municipii a fost aprobată de Consiliul Local al municipiului Cluj-Napoca, iar în data de 16 noiembrie 2016, cei doi edili au semnat Înţelegerea de Cooperare.

În septembrie 2017, 450.000 lei de la bugetul local al municipiului Cluj-Napoca pe anul 2017 au mers pentru finanţarea integrală a subproiectului „Orăşelul copiilor”. Apoi, în septembrie 2018, Consiliul Local a aprobat finanţarea subproiectului „Teatru de vară şi împrejurimi”, în valoare de 466.972 lei.

Consilierii locali din Cluj-Napoca vor decide asupra Proiectului de Hotărâre nr. 53 privind „Construcţia unui complex sportiv în Parcul Central din Ungheni”, iniţiat de primarul Emil Boc, în şedinţa de joi, 21 noiembrie.

Sursa: monitorulcj.ro

Similare
RECOMANDĂRI