Un conducător auto de pe ruta R. Moldova - Italia, decedat la vamă
Sursa foto:stiri.md Vizualizari:

Un conducător auto de pe ruta R. Moldova - Italia, decedat la vamă

Un şofer de pe ruta R. Moldova - Italia ar fi decedat în vama Albiţa. Potrivit martorului ocular, cazul a avut loc noaptea trecută.

Bărbatului de aproximativ 50 de ani i s-ar fi făcut rău din cauza că poliţiştii de frontieră din România nu-i permiteau trecerea în R. Moldova, scrie stiri.md.

Acesta ar fi murit până la venirea ambulanţei. 

Potrivit martorilor, ruta R. Moldova - Italia era plină de pasageri. Purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră, Raisa Noviţchi, a confirmat informaţia pentru sursa citată. Bărbatul a fost preluat de ambulanţa din România pentru că are dublă cetăţenie.

Purtătorul de cuvânt al I.T.P.F. Iaşi, comisar-şef de poliţie Lazăr Denis Mihaela, a spus că incidentul a avut loc la data de 5 august, în jurul orei 22:15.

"Poliţiştii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa au fost sesizaţi că un cetăţean care se afla pe sensul de intrare în ţară nu se simte bine, acuzând dureri în zona toracică. Imediat coordonatorul grupei serviciu şi asistentele medicale din cadrul D.S.P. Vaslui care îşi desfăşoară activitatea în punct au identificat la aproximativ 100 metri înainte de zona de control o persoană de sex masculin, întinsă pe jos, în stare de inconştienţă. 

Cadrele medicale au acordat primul ajutor prin masaj cardiac până la sosirea echipajului medical din cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Vaslui - secţia Huşi. Echipajul medical de pe ambulanţă a continuat acordarea primului ajutor, însă în jurul orei 23:30 a fost declarat decesul persoanei. Din verificările ulterioare s-a constatat că persoana avea dublă cetăţenie, română şi R. Moldova. Până la sosirea lucrătorilor de poliţie din cadrul Institutului de Medicină Legală Vaslui a fost luată măsura izolării şi conservării locului, precum şi a identificării martorilor pentru cercetări", a precizat Lazăr Denis Mihaela.

Potrivit sursei citate, informaţia precum că bărbatului nu i-a fost permisă trecerea în România este eronată.

"Bărbatul a fost cu aproximativ 100 de metri înainte să ajungă la control, de aceea este exclusă varianta că nu i s-a permis intrarea în România", a subliniat Lazăr Denis Mihaela.

Similare
RECOMANDĂRI