Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Un echipaj aeromedical SMURD de la Iaşi a salvat încă o viaţă în Republica Moldova

Un echipaj aeromedical SMURD de la Iaşi a salvat încă o viaţă în Republica Moldova. De această dată, de ajutor a avut nevoie un pompier din Cahul. Potrivit Inspectoratului de General pentru Situaţii de Urgenţă, bărbatul s-a simţit rău la câteva ore după ce a intervenit la stingerea unui incendiu. El a fost adus, cu elicopterul, în Chişinăul la Institutul de Medicină Urgentă.

„Angajatul IGSU din sudul ţării a avut nevoie de îngrijiri calificate după ce au efectuat o msiune de serviciu de lichidare a unui incendiu de vegetaţie uscată la Cahul”, a spus DARIA NECEAEVA, ofiţer de comunicare, IGSU.

Pentru că starea lui de sănătate s-a agravat, medicii au decis să ceară ajutorul unui elicopter SMURD din România, pentru a-l transporta la Chişinau.

Pe parcursul zborului, pompierul de la Cahul a fost monitorizat de un medic român care, în luna mai, a luptat cot la cot cu doctorii basarabeni împotriva pandemiei de coronavirus. Giorgiana Matei a fost parte a misiunii umanitare desfăşurată timp de 2 săptămâni în Republica Moldova
Similare
RECOMANDĂRI