Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Un liceu din Chişinău desfăşoară lecţiile în mediul online. Lecţiile decurg în mod obişnuit, cu teme pentru acasă şi note

Un liceu internaţional din Chişinău nu şi-a întrerupt nicio clipă orele din cauza coronavirusului, pentru că le desfăşoară în mediul online. Elevii nu mai stau în bănci ci, confortabil, pe canapeaua de acasă şi îl ascultă pe profesorul care nu le vorbeşte de la catedră ci de pe ecranul calculatorului. Lecţiile decurg în mod obişnuit: elevii respectă orarul stabilit, au teme pentru acasă şi primesc note. Cum arată şcoala online, vedeţi în reportajul ce urmează.

CORINA GAMURARI, reporter TVR MOLDOVA: „Dacă săptămâna trecută această sală de clasă era plină de elevi, acum a rămas doar profesorul. Carantina însă nu a afectat şi procesul educaţional, întrucât copiii continuă să facă orele şi de acasă, ghidaţi, bineînţeles, de profesor, prin intermediul unei platforme online”.
 
Lecţiile decurg, ca la şcoală, între orele 8.30 şi 14.00, cu pauzele obişnuite între ore. Elevii sunt entuziasmaţi de această nouă formulă de învăţare, astfel încât prezenţa la ore este de 100%.
 
Având în vedere cât de mult adoră copiii noile tehnologii, învăţarea la distanţă este în avantajul lor, pentru că le utilizează raţional, spun profesorii.
 
Fiind prima şcoală din Republica Moldova care a implementat acest program de învăţare la distanţă, directorul instituţiei spune că va împărtăşi acest program şi cu alte licee din ţară, astfel încât şi alţi copii să aibă acces la educaţie în timpul pandemiei.
 
Şcolile şi grădiniţele din Republica Moldova au fost închise acum şase zile, la iniţiativa ministerului Sănătăţii, pentru evitarea răspândirii noului Coronavirus.
Similare
RECOMANDĂRI