Un lot de 50.000 de pachete de ţigări de contrabandă, depistate în apropiere de frontieră
Sursa foto:Poliţia de Frontieră Vizualizari:

Un lot de 50.000 de pachete de ţigări de contrabandă, depistate în apropiere de frontieră

Poliţiştii de frontieră din nordul Republicii Moldova au contracarat o tentativă de transportare ilegală peste frontiera de stat a 50 mii de pachete cu ţigări. Cazul a avut loc în dimineaţa zilei de astăzi, 25 iunie 2020.

Aflându-se în misiune de serviciu şi în rezultatul unor măsuri operative de investigaţie, poliţiştii de frontieră au observat un mijloc de transport, care se deplasa spre linia de frontieră. Echipa de intervenţie a somat şoferul, aflat la aproximativ 600 m de la linia frontierei de stat, să oprească, însă şoferul a încercat să se eschiveze de control, ascunzându-se de patrulă într-o livadă din proximitate.

La scurt timp, angajaţii Poliţiei de Frontieră au găsit maşina, un Mercedes Sprinter, înmatriculat în Republica Moldova, la volanul căruia a fost legitimat un locuitor al raionului Ocniţa de 35 de ani.

În timpul controlului mijlocului de transport, au fost depistate 100 de cutii cu ţigări, cu timbru de acciz a Republicii Moldova, pentru care nu s-au putut prezenta acte de provenienţă.

În cadrul audierii, bărbatul a declarat că ţigările nu-i aparţin, fiind rugat să transporte marfa contra sumei de 200 de dolari.

Reieşind din complexitatea cazului, a fost pornit dosar penal conform prevederilor art. 42, 248 Cod Penal al Republicii Moldova. Cercetările continuă pentru stabilirea tuturor circumstanţelor şi persoanelor implicate.

Similare
RECOMANDĂRI