Un medic din stânga Nistrului, infectat cu COVID-19, a decedat
Vizualizari:

Un medic din stânga Nistrului, infectat cu COVID-19, a decedat

Un medic anestezist, Fiodor Botnaru, din stânga Nistrului a pierdut lupta cu viaţa, din cauza virusului COVID-19. Medicii au luptat aproape 3 săptămâni pentru a-l salva, anunţă presa din regiunea transnistreană.

Fiodor Botnaru a decedat pe patul de spital din Slobozia. În vârstă de 70 de ani şi cu 40 de ani de experienţă, acesta continua să profeseze. Fiinf infectat cu noul coronavirus, acesta a fost internat la 3 octombrie cu pneumonie bilaterală severă. Tomografia computerizată a arătat că plămânii au fost aproape pe jumătate afectaţi. Starea sa s-a agravat, iar după cinci zile a fost transferat la terapie intensivă.

Medicul suferea de boli cronice ale sistemului cardiovascular (a suferit de două ori un atac de cord), diabet zaharat tip 2 şi hipertensiune. 

Amintim, bilanţul persoanelor infectate cu noul Coronavirus a ajuns la 69 568 cazuri, iar bilanţul deceselor -  la 1641. Totuşi, autorităţile de la Chişinău au declarat de mai multe ori că nu sunt sigure de informaţia pe care o oferă Tiraspolul cu privire la situaţia epidemiologică, iar uneori, informaţia nici nu este prezentată.
Similare
RECOMANDĂRI