Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Un nou lot cu medicamente şi echipamente de protecţie a fost oferit de către România Primăriei Cahul

Prietenul la nevoie se cunoaşte, iar ajutoarele din România continuă să ajungă în Republica Moldova. Un nou lot cu medicamente şi echipamente de protecţie a fost oferit primăriei Cahul. Ajutoarele au fost aduse de Ana Guţu, secretar de stat al Departamentului pentru Relaţia cu Republica Moldova.

De această dată, medicii din sudul Republicii Moldova vor beneficia de lotul consistent de medicamente şi materiale sanitare donate de România. 

ANA GUŢU, secretar de stat, Departamentul pentru Relaţia cu Republica Moldova: "Am trecut Prutul....cu greu, dar am reuşit! 10 tone de hipoclorit, donaţie de echipamente medicale de protecţie au ajuns la primăria Cahul. Mulţumim primarului Nicolae Dandiş şi doamnei consul al României din Cahul, Anca Corfu pentru diligenţe. Mulţumim respectuos întreprinderii Chimcomplex, Episcopiei Dunării de Jos, profesorilor Universităţii "Dunărea de Jos" din Galaţi pentru generozitate. Exprimăm gratitudinea europarlamentarului român, Eugen Tomac, pentru contribuţia substanţială la realizarea acestei misiuni umanitare în Republica Moldova".

Tot astăzi şi Uniunea Europeană a oferit cel de-al doilea lot de echipamente şi materiale de protecţie pentru medicii din spitalele aflate în zona de securitate de pe ambele maluri ale Nistrului. Este vorba despre două spirometre, 1.400 de măşti, 3.000 de mănuşi, 600 de viziere şi aproape 200 de litri de dezinfectant. Ajutoarele au fost livrate de reprezentanţii Platformei Sănătate, create în cadrul programului Uniunii Europene  "Măsuri de promovare a încrederii", implementat de PNUD. Tot ei au distribuit, în centrele medicale partenere şi grupurilor vulnerabile din zona de securitate, şi primul lot de echipamente de protecţie, care conţinea două electrografe, două spirometre, măşti, huse pentru încălţăminte şi dezinfectant.
Similare
RECOMANDĂRI