Un primar diagnosticat cu COVID-19 s-a stins din viaţă
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Un primar diagnosticat cu COVID-19 s-a stins din viaţă

Primarul satului Dubna, raionul Soroca, Valeriu Pruteanu, diagnosticat cu COVID-19, s-a stins din viaţă. Edilul era internat încă din luna mai. Vineri, 10 iulie, din cauza complicaţiilor infecţiei, bărbatul a decedat, transmite IPN.

Colegii din Congresul Autorităţilor Locale din Moldova spun că Valeriu Pruteanu s-a aflat o perioadă îndelungată în secţia reanimare, infecţia afectându-i întreg organismul. În urma complicaţiilor survenite din cauza coronavirusului, a fost supus unei intervenţii chirurgicale, iar la 10 iulie s-a stins din viaţă. Pe 7 iulie, Valeriu Pruteanu a împlinit 68 de ani.

A activat mai bine de 16 ani în calitate de primar. De la alegerile din toamna anului trecut, a reuşit să ilumineze jumătate din străzile localităţii şi a lansat lucrările la construcţia apeductului. „A fost unul dintre intelectualii de la ţară cu o înţelepciune rar întâlnită astăzi. Era optimist, dar şi cu simţul dreptăţii, era gata oricând să ofere un sfat sau să-şi încurajeze prietenii. În urma sa a rămas îndurerată soţia, cei trei copii, patru nepoţi şi toţi cei care l-au cunoscut”, se arată într-un necrolog transmis de CALM.

Solicitată de IPN, Nadejda Darie, coordonator al reţelei profesionale a funcţionarilor din primărie în cadrul CALM, îl caracterizează pe Valeriu Pruteanu ca pe „un intelectual şi un om foarte sociabil, bun la suflet. „Îl cunosc încă de la primul mandat, din 1999, de când a început să activeze”. „El dintotdeauna era cel care ne uimea pe toţi cu felul lui de a fi, cu poeziile pe care le avea, cu bancurile, cu cântecele. De câte ori îl telefonam, întotdeauna începea discuţia cu mine cu o poezie. Ne pare foarte rău că am pierdut un asemenea coleg”, a spus Nadejda Darie.

Corpul neînsufleţit al primarului va fi dus luni în satul Dubna, iar marţi urmează să aibă loc funeraliile.

De la declanşarea pandemiei de COVID-19, în Republica Moldova au fost confirmate  aproape 19 mii cazuri de infecţie. 635 de oameni au murit. 373 de pacienţi sunt în stare gravă.
Similare
RECOMANDĂRI