Un primar din Soroca riscă să îşi piardă mandatul înainte de termen, după ce a semnat acte în privinţa soţiei, director de grădiniţă
Sursa foto:foto simbol Vizualizari:

Un primar din Soroca riscă să îşi piardă mandatul înainte de termen, după ce a semnat acte în privinţa soţiei, director de grădiniţă

Un primar sătesc din raionul Soroca a încălcat repetat regimul juridic al conflictelor de interese reglementat de Legea cu privire la statutul persoanelor cu funcţii de demnitate publică, Legea integrităţii şi Legea privind declararea averii şi a intereselor personale. Constarea a fost făcută de Autoritatea Naţională de Integritate (ANI), care urmează să solicite încetarea mandatului de primar.

Persoana supusă controlului nu a declarat şi nu a soluţionat în nici un mod conflictele de interese, emiţând acte administrative în privinţa persoanei apropiate – soţia, care activa în funcţia de director al grădiniţei de copii.

Din momentul în care actul de constatare a încălcării regimului juridic al conflictelor de interese va rămâne definitiv, ANI va sesiza autoritatea responsabilă în vederea încetării mandatului de primar.

Acesta va fi decăzut, pe un termen de 3 ani de la revocarea mandatului, din dreptul de a mai exercita funcţia de primar, precum şi orice altă funcţie de demnitate publică, cu excepţia funcţiilor electorale, fiind înregistrat şi în Registrul de stat al persoanelor care au interdicţie de a ocupa o funcţie publică sau de demnitate publică.
Similare
RECOMANDĂRI