Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Un şofer încearcă să îşi recupereze pagubele, după ce firma care se ocupă cu ridicarea maşinilor parcate neregulamentar i-a avariat maşina

După ce că i s-a defectat maşina, a şi fost avariată pe platforma chemată în ajutor. Esta păţania unui şofer din Chişinău, care încearcă acum să îşi recupereze pagubele. Platforma aparţine firmei care se ocupă cu ridicarea vehiculele parcate neregulamentar. Societatea este implicată într-un scandal public, după ce mai multe persoane au semnalat că banii pe care-i plătesc pentru a-şi recupera maşinile nu ajung în bugetul statului, ci în conturile acestei firme.

 Din imaginile postate pe internet, se pare că automobilul nu a fost fixat corespunzător pe platformă şi a alunecat.  

Contactat de TVR MOLDOVA, Ion Creţu, managerul parcării în care sunt depozitate vehiculele ridicate a declarat că proprietarul şi-a luat, deja, maşina pe care o va duce, pentru o constatare, la un service. Dacă vor fi găsite avarii, firma vă plăti prejudiciul.

Preţurile pentru ridicarea şi transportarea maşinilor parcate ilegal variază între 750 şi 2.900 de lei, în funcţie de greutatea vehiculului. Mai mult, preţul diferă şi pentru depozitare. O oră costă între 20 şi 105 lei. În doar 24 de ore au fost ridicate peste 30 de automobile. Pe reţelele sociale, o şoferiţă a cărei maşină a fost ridicată şi-a manifestat indignarea pentru că banii pe care i-a plătit pentru a-şi recupera vehiculul ar merge în bugetul companiei private. Tânăra a cerut explicaţii de la Primarul General, Ion Ceban, în legătură cu această situaţie.

 "Fondatori sunt patru cetăţeni din satul Ulmu, Ialoveni? În ce mod beneficiază Primăria în urma colectării acestor plăţi şi cum ajută la dezvoltarea condiţiilor de parcare în municipiu, atunci când este implicat un SRL, care are cota zero TVA? Pe lângă această plată către SRL, şoferul achită în bugetul statului amenda contravenţională de 450 de lei."

Contactaţi de TVR MOLDOVA, responsabilii de la Primăria Chişinău au spus că nu gestionează ei aceste acţiuni şi nu ştiu unde ajung banii. De acest lucru ar fi responsabil Inspectoratul General al Poliţiei care a  încheiat un contract de prestări servicii, în baza unei licitaţii publice. Dar nici cei de la Inspectoratul Naţional de Securitate Publică nu au putut explica felul în care vor fi gestionaţi banii rezultaţi în urma acestei activitaţi. Poliţiştii reamintesc că şoferii prinşi în neregulă primesc şi o amendă de la 900 la 1.500 de lei, dar şi patru puncte de penalizare.
Similare
RECOMANDĂRI