Un şofer s-a plâns la CNA că a fost presat de poliţişti să le dea mită, după ce ar fi fost prins beat la volan
Sursa foto:foto simbol Vizualizari:

Un şofer s-a plâns la CNA că a fost presat de poliţişti să le dea mită, după ce ar fi fost prins beat la volan

Un bărbat din Cantemir s-a adresat cu denunţ la Direcţia generală teritorială Sud a CNA, declarând că ar fi fost somat de câţiva angajaţi ai Inspectoratului de Patrulare, direcţia sud, să le dea mită 1000 de lei. Asta pentru ca ar fi fost prins de poliţişti, în timp ce conducea automobilul în stare de ebrietate.

Astfel, şoferul a acceptat să transmită banii, însă sub controlul CNA, în cadrul unei cauze penale, pornite pentru corupere pasivă.În această dimineaţă, ofiţerii CNA, procurorii şi angajaţii Serviciului protecţie internă şi anticorupţie al MAI au intrat în birourile de serviciu ale bănuiţilor, efectuând percheziţii autorizate. În urma acestora, au fost depistaţi banii transmişi, iar poliţiştii au fost escortaţi la sediul DGT Sud a CNA pentru audieri.

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, ei riscă până la 10 ani de închisoare, amenda penală şi privare de dreptul de a ocupa funcţii publice.

Conducerea urmăririi penale este exercitată de către oficiul Sud al Procuraturii Anticorupţie.

Amintim că, orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunţarea unei decizii definitive şi irevocabile de judecată.
 
Similare
RECOMANDĂRI