Un tânăr din Leova a încercat să treacă frontiera cu un act de identitate fals în portmoneu. Poliţiştii l-au lăsat să-şi continue călătoria, însă au ridicat documentul
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Un tânăr din Leova a încercat să treacă frontiera cu un act de identitate fals în portmoneu. Poliţiştii l-au lăsat să-şi continue călătoria, însă au ridicat documentul

Falsificarea unei cărţi de identitate românească şi a unei revizii tehnice au constituit motiv de iniţiere a cercetărilor penale pe numele a doi tineri din Republica Moldova.

Cei doi tineri intenţionau să treacă frontiera în această dimineaţă prin punctul de trecere Giurgiuleşti-Galaţi , în calitate de pasageri ai rutei Moldova-Franţa.

După ce a prezentat suspecţii, un tânăr, legitimat ca locuitor al satului Borogani, raionul Leova, în vârstă de 32 de ani, avea la el, împachetată şi ascunsă în portmoneu, o carte de identitate cu însemnele autorităţilor din România, care prezenta indici de falsificare. În cadrul audierii, tânărul a declarat că a obţinut documentul în cauză prin intermediul unui necunoscut, oferind pentru serviciile de perfectare 150 de euro. Actul urma să-l folosească pe teritoriul Europei, la noul loc de muncă. După semnarea procesului verbal, cetăţeanul şi-a continuat călătoria. Actul falsificat a fost ridicat şi urmează să fie supus expertizei.

Al doilea tânăr moldovean, care folosea acte falsificate pentru autoturismul său înmatriculat în Bulgaria, a fost identificat de poliţiştii de frontieră din Sectorul Briceni. Pe traseul ce leagă satul Cotiujeni şi oraşul Briceni, poliţiştii de frontieră au oprit în trafic un mijloc de transport, pentru verificările de rigoare. Ca urmare a controlului actelor de însoţire s-a constatat că blancul cu privire la revizia tehnică nu corespunde originalului, prezentând semne clare de falsificare. Conducătorul auto, locuitor al raionului Făleşti, în vârstă de 21 de ani, a menţionat că nu cunoaşte despre cele depistate, mai mult că atunci când şi-a procurat maşina nu a verificat actele, înmânate pentru aceasta de fostul proprietar. Poliţiştii de frontieră continuă cercetările în vederea stabilirii tuturor circumstanţelor şi luării măsurilor ce se impun.

Similare
RECOMANDĂRI