Unioniştii îşi unesc forţele. Va duce asta la refacerea Partidului Liberal sau se va forma un nou curent politic
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Unioniştii îşi unesc forţele. Va duce asta la refacerea Partidului Liberal sau se va forma un nou curent politic

Unioniştii din Republica Moldova sunt gata să îşi unească forţele într-o singură entitate politică. Există trei partide cu viziuni unioniste care discută actualmente despre consolidarea colaborării lor. Fiind prezent în platoul TVR MOLDOVA, Dorin Chirtoacă propune unirea tuturor unioniştilor din Republica Moldova.

„Fiecare trebuie să renunţe la ambiţii personale, orgolii personale. Este timpul să se pună capăt dispersării voturilor alegătorilor unionişti şi să fie creată o singură forţă consolidată pro-unire.”

Vasile Costiuc, fiind şi el prezent în studiou, s-a arătat a fi deacord cu propunerea de a se uni toate forţele unioniste.

„Eu salut iniţiativa colegilor. Probabil chiar dacă este într-un ceas al 12-lea dar este foarte bine venită această iniţiativă,” a declarat preşedintele Partidului Democraţia Acasă, Vasile Costiuc, în cadrul emisiunii Punctul pe AZi de la TVR MOLDOVA.

Fiind întrebat dacă este gata să renunţe la identitatea sa politică, Valeriu Munteanu, preşedintele Uniunii Salvaţi Basarabia a spus că trebuie să fie gata la orice compromis în acest moment şi într-un final să rămână o singură unitate juridică.

„Fiecare dintre noi, cei care simt româneşte, trebuie să fie gata să facă orice compromis rezonabil politic pentru ca acest lucru să aibă loc. Noi suntem gata să muncim în acest sens şi vreau să văd din partea tuturor exact aceeaşi deschidere. Nu cred că este posibil ca fiecare dintre noi să îşi păstreze identitatea politică, însă cred că este timpul să intrăm într-un proces la finalul căruia va exista o singură unitate juridică. Deja istoria va demonstra acest lucru. Cred că în câteva luni ne putem clarifica în acest sens. Sunt sigur că Moscova va încerca să îşi bage coada aici, dar în momentul câd trei, patru, cinci partide vom reuşi să ajungem la un consens, ceilalţi vor pâli în acest sens. 

La întrebarea dacă admite revenirea sa în Partidul Liberal, Munteanu a spus că nu exclude acest fapt.

„Totul depinde de capacitatea noastră de a munci. Nu excludem nimic. Am declarat şi eu şi domnul Chirtoacă că nu mai privim deloc în urmă, privim numai înainte către cauza noastră comună. Loc este pentru toată lumea,” a mai spus Valeriu Munteanu.

Vasile Costiuc, la întrebarea dacă este gata să revină în PL, acolo de unde a plecat odată, preşedintele Partidului Democraţia Acasă a ţinut să spună că este deschis spre cooperare.

„Eu nu am plecat fiind ministru sau deputat, eu am plecat fiind student. Eu sunt deacord cu domnul Munteanu că nu trebuie să mai privim în trecut pentru că ne încurcăm în detalii.”

Potrivit celor prezenţi în studiou, cele trei formaţiuni, sunt gata să se aşeze la masa de dialog şi cu reprezentanţii altor partide, interesate de a consolida platforma unionistă, iar la alegerile prezidenţiale ar urma să fie identificat un singur candidat al unioniştilor.
 
Similare
RECOMANDĂRI