Unioniştii spun că au fost amendaţi pentru că au întâmpinat convoiul umanitar venit din România
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Unioniştii spun că au fost amendaţi pentru că au întâmpinat convoiul umanitar venit din România

Liderul PL Dorin Chirtoacă şi Vlad Bileţchi, liderul organizaţiei unioniste ODIP, spun că au fost amendaţi pentru că au întâmpinat convoiul cu ajutor umanitar destinat spitalelor din Republica Moldova venit din România.

Într-o postare pe Facebook, liderul PL Dorin Chirtoacă scrie că a primit amendă de 1000 de Euro pentru că a intonat imnul „Deşteaptă-te române”.şi pentru întâmpinarea convoiului umanitar venit din România.
„La aproape o luna de la evenimentul, rusinos si ipocrit, de pe 7 mai, organizat de Guvern, fara sa aiba vreo obiectie in acea zi si dupa, s-au facut “destepti” sa intocmeasca, azi 5 iunie, un proces-verbal de contraventie, cu amenda 22500 lei”, a scris Dorin Chirtoacă.

Liderul PL menţionează că, deocamdată, amendaţi au fost doar el Vlad Bileţchi, liderul ODIP.

„Este un dosar politic, si o forma brutala de intimidare a romanismului in Moldova. Nu ne vom conforma, vom merge in judecata, vom ajunge si la CEDO, dar bataie de joc trebuie oprita. Voi reveni intr-o interventie in direct pe Facebook, in zilele urmatoare, cu mai multe detalii. Va rog sa-mi comunicati cine a mai fost amendat”, a scris Dorin Chirtoacă.Amintim că zeci de oameni, purtând steaguri tricolor, au ţinut să fie martori la sosirea la Chişinău a camioanelor cu ajutor umanitar donat de România.

 

 
Similare
RECOMANDĂRI