Unul dintre cei mai feroce interlopi din mafia rusă, achitat. Iniţial, fusese condamnat la 14 ani şi 8 luni de închisoare
Sursa foto:rise.md Vizualizari:

Unul dintre cei mai feroce interlopi din mafia rusă, achitat. Iniţial, fusese condamnat la 14 ani şi 8 luni de închisoare

Unul dintre cei mai temuti membri ai lumii interlope de la Chisinau, Ioan Gusan, zis Nicu Patron, a fost declarat nevinovat, luni, de Curtea de Apel Bucuresti. Decizia poate fi contestata cu apel la Inalta Curte, scrie ziare.com..

Potrivit sursei citate, Nicu Patron, care detine titlul de "Hot in lege" acordat mafiotilor din fostul spatiu sovietic, a fost trimis in judecata de DIICOT, fiind acuzat ca a infiintat doua fabrici clandestine de tigari. El fusese condamnat initial, in noiembrie 2016, la 14 ani si opt luni de inchisoare, dar Inalta Curte a decis, in ianuarie 2018, rejudecarea cazului.

Potrivit minutei Curtii de Apel Bucuresti, din 14 septembrie 2020, Ioan Gusan a fost achitat de Curtea de Apel Bucuresti deoarece "nu exista probe ca o persoana a savarsit infractiunea". Sentinta poate fi atacata cu apel.

In dosarul DIICOT, in care a si fost arestat timp de doi ani, mafiotul moldovean este acuzat de evaziune fiscala, spalare de bani si contrabanda. 

Ion Gusan a cumparat cele mai bune utilaje pentru cele doua fabrici clandestine, in Brasov si Clinceni (Ilfov) si a angajat personal calificat. Afacerea ilegala a lui Gusan era extrem de profitabila, cele doua fabrici produceau cate 260.000 de tigarete in patru ore de munca. Tutunul vrac era adus din Bulgaria, iar muncitorii erau din Republica Moldova.
Similare
RECOMANDĂRI