Vadim Brînzan s-a întâlnit cu Ambasadorul României în Republica Moldova: „Relaţia care există între ţările noastre este una specială”
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Vadim Brînzan s-a întâlnit cu Ambasadorul României în Republica Moldova: „Relaţia care există între ţările noastre este una specială”

Ministrul Economiei şi Infrastructurii, Vadim Brînzan, s-a întâlnit cu Ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniţă, ficialii au făcut un schimb de opinii privind stadiul actual al relaţiilor comercial-economice dintre Republica Moldova şi România, menţionând că cifrele demonstrează cel mai bine relaţia dintre cele două state - după valoarea totală a comerţului bilateral, România se clasează pe locul întâi la nivel mondial printre principalii parteneri comerciali ai Republicii Moldova, cu o pondere de 18,16%.

„Relaţia care există între ţările noastre este una specială, pe lângă aceste cifre îmbucurătoare, apreciem suportul venit din partea statului Român în ceea ce priveşte parcursul european al Republicii Moldova, pe care noi ni l-am asumat şi de care ne conducem cu stricteţe. Scopul meu ca ministru este de a valorifica această relaţie şi de a o ridica la un nivel calitativ, cantitativ absolut nou şi vă asigur că acestea nu sunt doar vorbe, ci vor continua prin acţiuni concrete”, a punctat ministrul.

Totodată, ministrul Vadim Brînzan a menţionat despre implementarea proiectelor comune de interconectare a sistemelor electroenergetice şi de gaze naturale. „Colaborarea în domeniul energetic este una primordială, luând în considerare importanţa  proiectelor de interconexiune a sistemelor electroenergetice ale României şi Republicii Moldova în atingerea obiectivului de consolidare a securităţii energetice în spaţiul est-european, prin diversificarea surselor şi a rutelor, în paralel cu asigurarea unor servicii mai bune pentru cetăţeni la preţuri mai mici”.

Ambasadorul Daniel Ioniţă a reiterat  că statul român rămâne a fi un partener de nădejde pentru ţara noastră: „Aveţi tot suportul Guvernului României în realizarea obiectivelor propuse, susţinem planul de acţiuni al noului Guvern de la Chişinău şi suntem deschişi pentru o colaborare eficientă pe domenii de interes comun – infrastructură, energie, agricultură, sănătate, educaţie, etc.”.  

În Republica Moldova funcţionează 1765 de întreprinderi cu capital românesc. Investiţiile în capitalul social au însumat 1967 miliarde lei. România se clasează pe locul 2 printre principalii investitori ai Republicii Moldova după valoarea capitalului investit şi pe locul 1 după numărul de întreprinderi în care aceasta a efectuat investiţii.
 
Similare
RECOMANDĂRI