Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Valeriu Munteanu, la Punctul pe AZi: Unioniştii şi pro-europenii trebuie fie să aibă un candidat comun la prezidenţiale, fie să aibă doar câte un singur candidat fiecare

Preşedintele Uniunii Salvaţi Basarabia a declarat în cadrul emisiunii Punctul pe AZi de la postul TVR MOLDOVA că soluţia pentru ca Igor Dodon să fie învins la prezidenţiale este ca unioniştii şi pro-europenii să aibă un candidat comun sau fiecare să aibă câte un singur candidat, care să se bucure de susţinere comună în turul al doilea.

Valeriu Munteanu a precizat că Mişcarea Politică Unirea din care face parte USB va insista pe lângă PAS, PPDA, PLDM şi PUN ca să exite o platformă comună de dialog şi de identificare a celei mai bune soluţii de unificare a dreptei.

„Suntem absoluţi conştienţi că vor mai exista tot felul de candidaţi pe cont propriu. Eu din start vă spun. În momentul în care există tot felul de candidaţi şi partiduţe, semnăturile necesare le strânge fie PSRM, fie PDM”, a spus Valeriu Munteanu.

Mihai Popşoi, deputat PAS, a menţionat că nu ar accepta ideea mai multor candidaţi la prezidenţiale.

„Principalul candidat la prezidenţiale este Maia Sandu, dar recunosc că e dreptul partidelor să pună candidaţi. Dar contează cum o faci.Poţi să candidezi şi să subminezi şansele întregii drepte, dar poţi să candidezi în aşa fel încât să te promovezi pe tine şi partidul pe care îl reprezinţi, dar să contribui la victoria dreptei europene în turul doi”, a spus Mihai Popşoi.

Liderul PLDM Tudor Deliu a menţionat că formaţiunea politică pe care o conduce a fost cooperant cu PAS şi PPDA.

„Este posibil să fie şi un candidat unionist şi unul pro-european şi cam aici ar trebui să ne limităm, cu condiţia ca în turul doi să fie susţinut candidatul care va trece de primul tur”, a declarat liderul PLDM.
Similare
RECOMANDĂRI