Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Vasile Costiuc a primit mandat de arest preventiv pentru o perioadă de 30 zile

Preşedintele Partidului Democraţia Acasă, Vasile Costiuc, învinuit în dosarul terenurilor de la Durleşti, a primit mandat de arest preventiv pentru o perioadă de 30 zile. Înainte de a fi dată decizia judecătorilor, Vasile a declarat presei că în spatele acţiunilor de urmărire penală ce se desfăşoară pe numele său ar sta fostul şef al Procuraturii Anticorupţie, Viorel Morari.

„Am primit propuneri, pe data de 11 (ianuarie 2022. n.r.), să particip la destabilizări publice şi am refuzat. Pe 12 am fost luat de acasă. În izolator am primit ofertă să trec de partea unor puteri obscure pentru a destabiliza, pentru a forma un alt guvern, iar eu am refuzat. Am rămas om liber şi în izolator. .... Întrebaţi-l pe Viorel (Morari  n.r.) pentru cine lucrează, pentru că nu lucrează pentru guvernare”, a spus Vasile Costiuc.

Viorel Morari nu ne-a raspuns la telefon pentru a comenta acuzaţiile.

În faţa judecătorilor a ajuns astăzi şi fostul deputat democrat Veaceslav Nedelea.

Veaceslav Nedelea şi Vasile Costiuc sunt învinuiţi de abuz în serviciu şi spălare de bani, prin înstrăinarea unor loturi de teren ale Primăriei Durleşti. Potrivit procurorilor, Veaceslav Nedelea, fost primar interimar la Durleşti, alături de alţi funcţionari, ar fi pus în aplicare o procedură de repartizare ilegală a terenurilor. În perioada 2005-2019, Vasile Costiuc şi o funcţionară ar fi cumpărat mai multe terenuri, la preţuri derizorii, între 300 şi 1600 de lei lotul, pe care le-au înstrăinat cu preţuri majorate altor persoane. În urma acestor acţiuni, Primăria Durleşti a fost deposedată de 25 terenuri în valoare de aproape 8 milioane de lei.

CRISTINA GLADCOV, procuror: „Domnul Costiuc a fost veriga a treia din schema infracţională, prin care au fost efectuate tranzacţiile câtorva terenuri din decizia data.  MUSCĂ În rezultatul complicităţii sale, fiind parte la tranzacţii, acesta a beneficiat de alte terenuri. Foarte interesant este faptul că după reţinerea doamnei Crudu, domnul Costiuc a confirmat faptul dat. Pot să spun că unul dintre terenurile primite ca beneficiu sau multumire, este şi azi pe numele său”.

În dosarul "Primăriei Durleşti", figurează şi alte persoane. În noiembrie 2021, a fost reţinută Diana Crudu, fiica fostului primar de Durleşti, Nicolae Crudu. Ea este învinuită pentru abuz de putere în interesul unui grup criminal organizat, în timp ce deţinea funcţia de consilier la Primăria Durleşti. Dacă va fi găsită vinovată, Diana Crudu riscă opt ani de închisoare. Cealaltă complice, Elena Baraboi, colaborează cu anchetatorii şi va sta in arest la domiciliu.
Similare
RECOMANDĂRI