Verificări la Gara Auto Nord: Poliţiştii au interzis exploatarea a 16 microbuze, din cauza defecţiunilor depistate
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Verificări la Gara Auto Nord: Poliţiştii au interzis exploatarea a 16 microbuze, din cauza defecţiunilor depistate

Poliţiştii au verificat, în cadrul operaţiunii ”Autobuz”, 42 de microbuze ce efectuează curse pe rute interurbane la Gara Auto Nord din Chişinău. În urma controalelor, au fost întocmite 32 de procese-verbale, cu aplicarea amenzilor de la 300 lei la 600 lei

De altfel, oamenii legii au interzis şeferilor să exploateze  5 unităţi de transport până la înlăturarea defecţiunilor depistate de poliţişti, iar alte 11 unităţi de transport au rămas fără plăcuţe de înmatriculare. Doi mecanici  responsabili de unităţile de transport s-au ales cu amenzi mărime de 1500 lei fiecare, pentru că au admis punerea în circulaţie a vehiculelor a căror stare tehnică nu corespunde normelor tehnice.

Printre contravenţiile depistate de poliţişti se numără: numerele de înmatriculare indescifrabile, vehicule reutilate neautorizat, defecţiuni tehnice în dispozitivele de iluminare a farurilor şi a semnalizatoarelor de viraj-avarie, defecţiuni tehnice în sistemul de frânare, nici un vehicol ce are instalat utilaj de gaz nu avea amplasat la bord semnul distinctiv “GAZ”, parbrize fisurate şi cauciucuri uzate.

Poliţia Capitalei continuă activităţile la acest compartiment, cu scopul de a asigura securitatea călătorilor în timpul traficului rutier, iar agenţii economici sunt atenţionaţi să respecte prevederile legale.

Similare
RECOMANDĂRI