Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Veste îmbucurătoare din România. Autorităţile de la Bucureşti sunt gata să ofere Republicii Moldova un nou sprijin financiar

Veste îmbucurătoare din România. Autorităţile de la Bucureşti sunt gata să ofere Republicii Moldova un nou sprijin financiar. Declaraţia a fost făcută de liderul de la Cotroceni, Klaus Iohannis după o primă discuţie cu preşedintele ales al Republicii Moldova, Maia Sandu.

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a anunţat că Guvernul de la Bucureşti este gata să vină cu un nou suport pentru cetăţenii Republicii Moldova.

KLAUS IOHANNIS, preşedintele României: "Am felicitat-o pe doamna Sandu şi la invitaţia domniei sale i-am promis că voi face o vizită imediat după ce va prelua funcţia de preşedinte. Cu premierul am discutat la foarte puţin timp cred că la o oră după şi am început să căutăm soluţii pentru un nou pachet de sprijin care, cu siguranţă, va fi necesar pentru Republica Moldova".

Astăzi şi Ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniţă, a avut o întrevedere cu preşedintele ales, Maia Sandu. Diplomatul s-a referit la susţinerea fermă şi ajutorul constant oferit de România Republicii Moldova, iar Sandu a menţionat că este recunoscătoare pentru susţinerea acordată. 

"Îmi doresc foarte mult să reluăm cât mai curând proiectele demarate de echipa noastră la guvern în parteneriat cu Guvernul României, şi anume proiectele de infrastructură, inclusiv în domeniul energetic. De asemenea, avem nevoie de sprijin suplimentar pentru a depăşi pandemia", a spus Maia Sandu. 

Precizăm că în ultimii 10 ani, România a acordat Republicii Moldova peste 56 de milioane de euro pentru proiecte în domeniile educaţiei, culturii, mass-media şi în sistemul medical.
Similare
RECOMANDĂRI