Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Vicepreşedintele Platformei DA, Alexandru Slusari, acuză guvernarea că nu reacţionează la scumpirile în lanţ ale carburanţilor

Vicepreşedintele Platformei DA, Alexandru Slusari, acuză pe cei de la guvernare că nu reacţionează la scumpirile în lanţ ale carburanţilor, iar ultima lege de stabilire a plafonului de către ANRE este ineficientă. Fostul deputat susţine că petroliştii majorează preţurile la pompă, chiar dacă nu se ştie oficial în ce perioadă şi cu ce preţuri au procurat carburanţi. Între timp, ANRE anunţă noi scumpiri, pentru mâine.

ALEXANDRU SLUSARI, vicepreşedintele PPDA: „Plaftorma DA consideră inadmisibilă situaţia actuală, în acest domeniu, şi este îngrijorată de lipsa reacţiei adecvate din partea autorităţilor”.

Potrivit lui Slusari, desi preţurile la carburanţi cresc în fiecare zi, Parlamentul şi Guvernul tac. El propune mai multe măsuri printre care şi asigurarea funcţionalităţii Consiliului Concurenţei sau demiterea conducerii ANRE.

ALEXANDRU SLUSARI, vicepreşedintele PPDA: „Alocarea compensaţiilor agricultorilor mici şi mijlocii, precum şi a companiilor de transportare a pasagerilor, pe cursele regulare, sub formă de restituire a accizelor. "

Slusari crede că decizia de comasare a ANRE-ului şi Consiliului Concurenţei este una proastă. De cealaltă parte, preşedintele Comisiei Parlamentare Economie, Buget şi Finanţe, deputatul PAS, Dumitru Alaiba, respinge acuzaţiile .

DUMITRU ALAIBA, deputat PAS: „Insinuări, pentru că astea-s nişte opinii. Este orice dar nu inacţiune. Noi putem să avem opinii diferite despre cum să abordăm această criză, dar inacţiune, n-o să accept aceste acuzaţii. Acum lucrăm pe proiectul de comas are, principalul lucru pe care vreau să-l facem în o lună şi, ca să avem o instituţie puternică şi funcţională, pentru că acum, nici ANRE şi nici Consiliul Concurenţei nu corespund rigorilor instituţionale, funcţionale."  

Purtătorul de cuvânt al Guvernului a declarat pentru TVR MOLDOVA că nu va comenta acuzaţiile lui Slusari şi a precizat că, mâine, premierul Natalia Gavriliţa, va oferi mai multe detalii despre criza carburanţilor şi a gazelor. Mâine, un litru de benzină de 95 se va scumpi cu 5 bani, iar motorina, cu 9, conform preţurilor plafon stabilite azi de ANRE.
Similare
RECOMANDĂRI