VIDEO. Castelele Peleş şi Pelişor s-au redeschis pentru turişti în condiţii speciale
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. Castelele Peleş şi Pelişor s-au redeschis pentru turişti în condiţii speciale

astelele Peleş şi Pelişor care au făcut Sinaia cunoascuta în toată lumea au din nou porţile deschise pentru vizitatori. Turiştii vor avea acces doar în anumite zone ale muzeelor, restul rămân închise, şi vor trebui respecte un set de reguli. Momentul redeschiderii a fost unul festiv, potrivit stiriletvr.ro.
Momentul redeschiderii Castelului Peleş a fost aşteptat cu nerăbdare de cei câţiva turişti, care au venit cu mult înainte de reînceperea programului de vizitare. Au fost însă surprinşi să afle că doar parterul este deschis. Restul spaţiilor rămân închise.

Sunt permise doar grupuri de maxim 5 vizitatori, care nu se vor bucura de ghid. Se vor informa din mers, citind datele de pe panourile montate în fiecare sală, în cinci limbi. Iar la intrare, turiştii sunt obligaţi să se dezinfecteze pe mâini şi să poarte obligatoriu mască.

Aceleaşi reguli sunt aplicate şi la Castelul Pelişor. Aici, au fost deschise pentru turişti doar parterul şi camerele de la etajul întâi. La ambele muzee, se va face zilnic la prânz o pauză de jumătate de oră, pentru dezinfectarea suprafeţelor şi aerisirea încăperilor.

Anul trecut, în aceeaşi perioadă, erau în medie o mie de persoane pe zi, doar la muzeul Peleş. Lunile aprilie şi mai erau considerat vârf de sezon, când Sinaia era asaltată de grupuri de elevi care veneau în "Săptămâna altfel" să vadă castelele unde au locuit membrii familiei regale.

Similare
RECOMANDĂRI