VIDEO. Confesiunile unui medic român în Franţa: Virusul ucide indiferent de vârstă
Sursa foto:msmps.gov.md Vizualizari:

VIDEO. Confesiunile unui medic român în Franţa: Virusul ucide indiferent de vârstă

Singura măsură eficientă în lupta cu virusul COVID-19 este izolarea. Afirmaţia aparţine unei românce, medic anestezist-reanimator în regiunea Lorena, din Franţa. Nu este suficient să ne bazăm doar pe medici şi autorităţi, trebuie să fim responsabili şi conştienţi că succesul în lupta cu această pandemie depinde de fiecare dintre noi în parte, scrie stiriletvr.ro.


 

Claudia Ciurel a absolvit Universitatea de Medicină din Timişoara. De 12 ani trăieşte şi lucrează în oraşul Metz. Spune că Franţa are unul dintre cele mai performante sisteme de sănătate din lume dar tot se confruntă cu un număr mare de îmbolnăviri cu noul coronavirus.

A funcţionat totuşi bine pentru că s-au lăsat deoparte orgoliile şi există solidaritate, crede medicul român, iar ordinea măsurilor luate acolo a fost puţin diferită.

Claudia Ciurel, medic specialist anestezist-reanimator: Există foarte multe ipoteze în ceea ce priveşte riscul anumitor categorii de persoane, bărbaţi versus femei sau anumitor categorii de vârsta, dar noi pe teren, ceea ce am observat am avut pacienţi tineri, de 30 de ani, fără nicio patologie, cu leziuni foarte grave.

Un alt lucru important sesizat de Cladia Ciurel este colaborarea strânsă şi eficientă între toate instituţiile din sistem.

Dincolo de efortul depus de cadrele medicale, fiecare dintre noi este dator să se protejeze, spune medicul, iar izolarea este singura metodă prin care ne putem feri de contaminare, pe noi şi pe cei dragi.

Claudia Ciurel: De trei săptămâni, eu evit cât pot contactul cu familia mea. Revin la domiciliu după fiecare gardă, zi de muncă, dar rămân izolată. Doamnelor şi domnilor, staţi acasă! Altfel vă riscaţi viaţa dvs, a copiilor dvs şi a celor dragi!

Similare
RECOMANDĂRI