Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. IN MEMORIAM îndrăgitului om de televiziune Sorin Burtea

Inima îndrăgitului om de televiziune, Sorin Burtea, a încetat să mai bată ieri după-amiază. De aproape 50 de ani a fost în slujba profesiei de jurnalist şi de circa tot atâţia a contribuit la îndeplinirea misiunii Televiziunii Române.

Sorin Burtea s-a născut pe 28 aprilie 1953 în Câmpulung Muscel. A absolvit Facultatea de Ziaristică a Universităţii din Bucureşti. A început colaborarea cu Radio-Televiziunea în perioada 1976-1980, ca student practicant, timp în care a realizat sute de reportaje şi emisiuni economico-sociale la radio. În 1980 a fost angajat în Televiziunea Română. De atunci a lucrat în acelaşi domeniu, cel economic.

De-a lungul carierei în televiziune a realizat şi coordonat emisiuni precum "Reflector", "Economia încotro?", "Studioul economic", "Ziua de mâine", care au adus cote de audienţă foarte mari, aducând în atenţie fenomenul infracţionalităţii economice şi al crimei organizate, chiar înainte ca legea să definească aceste elemente.

A coordonat campania "Învinge apele!" din emisiunea "Interes general", de pe TVR 1, un proiect ambiţios, o premieră în România, dar şi campania "Solicitaţi bonul fiscal!", tot pe TVR1.

Toată viaţa i-au plăcut confruntările faţă-n faţă cu invitaţi inteligenţi. A realizat şi moderat emisiunea Investiţi în România! pe TVR Internaţional, un program ce se află de 20 de ani în grila postului românilor de pretutindeni.

Dumnezeu să-l odihnească în pace şi lumină!
Similare
RECOMANDĂRI