VIDEO. O corvetă de ultima generaţie fabricată pe şantierul naval de la Galaţi a fost predată Marinei pakistaneze
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. O corvetă de ultima generaţie fabricată pe şantierul naval de la Galaţi a fost predată Marinei pakistaneze

Ceremonia de livrare a navei de luptă a avut loc în Portul Constanţa. Vasul de ultimă generaţie dispune de sisteme de navigaţie moderne, heliport, radare performante şi de două ambarcaţiuni rapide.Nava botezată "Yarmook"  fost construită într-un an şi opt luni de muncitori români, în şantierul naval din Galaţi.

Impunătorul vas de luptă dispune de sisteme de comunicaţii şi de navigaţie de ultimă generaţie.

"Dacă vrem să salvăm o navă la nevoie avem un mod de remorcare, (...) avem un mod de patrulare care iarăşi ne limitează consumul navei", a explicat directorul de proiect, Daniel Vrabie.

Corveta a fost construită în conformitate cu cerinţele Marinei pakisteneze, iar costurile s-au ridicat la câteva sute de milioane de euro.

Ed Veen, consultant naval: "Noi doar am construit nava. Armamentul şi celelalte echipamente vor fi montate în Pakistan.  Nava este construită pentru operaţiuni maritime de securitate, operaţiuni vamale, antipiraterie".

Viceamiral Muhammad Fayyaz Gilanny, Marina Pakistaneză: "Este o navă cu capacităţi importante. Unele dotări se vor adăuga în Pakistan. (…) Această navă poarte participa la toate misiunile navale, dar în special este construită pentru a asigura securitatea în zona costieră".

Nava de patrulare dispune de un heliport şi are în dotare două ambarcaţiuni de mare viteză. Este prima din cele doua corvete comandate de Marina pakistaneza, a doua fiind deja în lucru.

Contractul pentru înzestrarea Forţelor Navale Române cu 4 corvete în valoare de 1.6 miliarde de euro este blocat de mai bine de un an, după ce licitaţia a fost contestată în instanţă de o companie participantă.

Similare
RECOMANDĂRI