VIDEO. „Oda Bucuriei”, interpretată de muzicieni aflaţi în autoizolare în 30 de ţări. Printre aceştia s-au aflat şi 13 adolescenţi din Republica Moldova
Vizualizari:

VIDEO. „Oda Bucuriei”, interpretată de muzicieni aflaţi în autoizolare în 30 de ţări. Printre aceştia s-au aflat şi 13 adolescenţi din Republica Moldova

În perioada de autoizolare din cauza pandemiei de Covid-19, muzicieni din 30 de ţări ale lumii au înregistrat „Oda Bucuriei” de Beethoven, care este şi imnul Uniunii Europene.

Printre cei care au cântat s-au aflat şi 13 adolescenţi din Republica Moldova, membri ai corului incluziv La La Play Voices, au participat într-un proiect global care a reunit 140 de muzicieni din toată lumea, sub egida reţelei globale de orchestre ”Better Together”, scrie Radio Chişinău.

„Este simbolică lansarea acestui proiect anume în Săptămâna Mondială a Lucrătorului Medical, fiind o manifestare de solidaritate cu cadrele medicale din întreaga lume, care se află în prima linie de luptă cu pandemia. Copiii şi tinerii sunt generaţia viitoare de oameni de ştiinţă şi medici.
Orice criză prezintă posibilitatea de a-i ajuta să înveţe, să cultive compasiunea şi să fie puternici în timp ce construiesc o lume mai bună”, spune Desiree Jongsma, Reprezentantă de Ţară.

„Acest proiect incredibil denotă puterea de solidaritate umană în contextul unei ameninţări globale. ”Oda Bucuriei” semnată de Beethoven este poate cea mai reuşită expresie a unităţii globale, a forţei de a învinge şi a dreptului de trăi mâine într-o lume mai bună. Aduc mulţumiri şi expresie de bucurie iniţiatorilor proiectului pentru reuşită şi a faptului că au inclus 13 copii din proiectul La La Play Voices, oferind copiilor Moldovei o voce”, a menţionat Andriano Marian (dirijor MNYO).

Despre reţeaua globală ”Better Together” Fondată de Orchestra Europeană de Tineret a Uniunii Europene, Musica Ricercata, Orchestra Naţională de Tineret din Canada, Orchestra de Tineret a Rusiei, Orchestra Naţională de Tineret din Singapore, Orchestrele de Tineret din Melbourne,  Filarmonica de Stat a Transilvaniei, North Macedonia Filarmonica, Corul de copii Radio României şi Orchestra Naţională de Tineret din Moldova prin corul incluziv La La Play Voices. Proiectul pune în valoare, prin muzică, valori general umane precum iubirea, prietenia, creativitatea,  solidaritatea şi unitatea. Adolescenţii spun că au trăit clipe de neuitat şi au înţeles cât de importantă este solidaritatea în aceste momente.

Similare
RECOMANDĂRI