VIDEO. Povestea "Orchestrei Uniunii Europene", spusă de dirijorul Ion Marin. Eveniment de excepţie la Ateneu, cu prilejul ceremoniei oficiale de lansare a Preşedinţiei României la Consiliul
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. Povestea "Orchestrei Uniunii Europene", spusă de dirijorul Ion Marin. Eveniment de excepţie la Ateneu, cu prilejul ceremoniei oficiale de lansare a Preşedinţiei României la Consiliul

TVR este partener oficial media al evenimentelor care marchează exercitarea Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene. În exclusivitate pentru Telejurnal, dirijorul "Orchestrei Uniunii Europene", artistul Ion Marin, a vorbit despre proiectul muzical ambiţios pe care România îl lansează joi seară.

90 de muzicieni de primă talie alcătuiesc Orchestra Uniunii Europene.

Ei se află de două zile în Bucureşti, să repete împreună partiturile pe care le vor interpreta la Ateneu.

Dirijorul orchestrei, Ion Marin, a acceptat provocarea de a aduce pe aceeaşi scenă muzicieni care provin din şcoli instrumentale diferite şi din sisteme de repetiţii diferite.

Artiştii vor să dea un exemplu de solidaritate şi unitate prin muzică. Vor interpreta alături de corul Filarmonicii "George Enescu" Imnul Uniunii Europene, "Odă Bucuriei", şi "Rapsodia Română".

 

TVR va acoperi şi produce, în calitate de partener media oficial, toate evenimentele derulate  pe durata exercitării de către România a Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene.

Până pe 30 iunie, TVR va dedica ample spaţii de emisie, pe toate canalele sale, pentru acoperirea la zi - prin ştiri, dezbateri, transmisiuni directe şi alte producţii jurnalistice - a celor aproximativ 300 de activităţi şi evenimente desfăşurate de Ministerul Afacerilor Externe în Bucureşti şi în alte oraşe din România.

TVR va asigura transmisia live şi rezumate montate ale evenimentelor, informaţii în timp real putând fi accesate şi pe pagina Ştirilor TVR - http://stiri.tvr.ro/romania2019eu.html.

De asemenea, broadcasterul oficial pentru Preşedinţia României a Consiliului Uniunii Europene va oferi gratuit reprezentanţilor din media acreditată material audiovizual gata pentru difuzare (HD), de la reuniunile ministeriale informale, de la Summitul din Sibiu sau de la alte evenimente de nivel înalt care vor avea loc în toată România. Materialul audiovizual va fi transmis via EbS, serviciul de informaţii TV al Uniunii Europene, via satelit şi poate fi descărcat în timp real.

Similare
RECOMANDĂRI