VIDEO. Un bărbat a fost urmărit câţiva kilometri, încercând să fugă de echipajul mobil al Vămii. Avea maşina burduşită cu haine de contrabandă
Sursa foto:customs.gov.md Vizualizari:

VIDEO. Un bărbat a fost urmărit câţiva kilometri, încercând să fugă de echipajul mobil al Vămii. Avea maşina burduşită cu haine de contrabandă

Un locuitor al mun. Chişinău este cercetat de subdiviziunile specializate ale Vămii  pentru trafic ilicit cu mărfuri de larg consum. Potrivit informaţiilor deţinute de serviciile operative ale instituţiei, bunurile erau procurate de la piaţa ”KM 7” din oraşul Odesa, Ucraina şi introduse în ţară prin regiunea transnistreană, cu ocolirea posturilor vamale interne de control.

Activitatea ilicită a contravenientului a fost stopată în urma unui filtru al echipelor mobile. Deoarece bărbatul refuzase să reacţioneze la somaţiile vameşilor, pe lângă trafic ilicit, acesta va fi cercetat şi pentru nesupunerea faţă de cerinţele legale ale funcţionarilor vamali.

Reţinerea a avut loc la intrarea în municipiul Chişinău, după o urmărire, de câţiva kilometri, a suspectului, care a refuzat să stopeze la solicitarea inspectorilor echipajului mobil.

Observând ofiţerii vamali, bărbatul a accelerat şi a încercat să se strecoare printre maşini, creând situaţii de accident. Într-un final, după ce a fost depăşit de maşina echipajului Vămii, bărbatul a stopat, fiind escortat la terminalul vamal de la Petricani.

În urma controlului efectuat, inspectorii vamali au depistat 2.837 de articole vestimentare, 633 de perechi de încălţăminte 120 de ceasuri de mână,  bijuterii şi curele, fără niciun act de provenienţă. O bună parte din articole au marcajele unor branduri renumite, prin urmare, autenticitatea acestora urmează a fi verificată.

Valoarea lotului reţinut depăşeşte 500.000 de lei.

Cercetările continuă în vederea identificării tuturor persoanelor implicate.

Similare
RECOMANDĂRI