VIDEO. Varianta Delta se transmite rapid, inclusiv la persoane vaccinate. În Marea Britanie, din 3700 de persoane spitalizate cu Delta, 60% sunt nevaccinate
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. Varianta Delta se transmite rapid, inclusiv la persoane vaccinate. În Marea Britanie, din 3700 de persoane spitalizate cu Delta, 60% sunt nevaccinate

Sunt mai multe mutaţii ale variantei Delta, pe care le monitorizam cu atenţie. Declaraţia a fost făcută de şefa compartimentului din Marea Britanie pentru secvenţierea genomului coronavirusului. Una dintre caracteristicile variantei Delta, cunoscută şi ca "tulpina indiană", ţine de transmiterea rapidă de la om la om, inclusiv la cei vaccinaţi. Este adevărat, într-un ritm mai redus decât în cazul persoanelor nevaccinate.


 

Cel mai mare risc pentru întreaga lume este acum varianta Delta, afirmă o reputată specialistă în proceduri de secvenţiere a coronavirusului din Marea Britanie. Principala îngrijorare legată de Delta ţine de răspândirea ultrarapidă în rândul persoanelor nevaccinate şi reducerea eficienţei primei doze de vaccin. Experţii britanici consideră că administrarea a două doze menţine în continuare protecţia împotriva formelor severe ale bolii.

Există informaţii că varianta Delta se poate transmite între două persoane care trec rapid una pe lângă alta într-un spaţiu. Sunt cercetate mai multe elemente, cum ar fi apariţia unei noi variante, care să se transmită mai rapid decât Delta, practic o nouă variantă a SARS COV 2. Secvenţierea virusului este esenţială pentru a înţelege ce variante circulă şi cum pot fi adaptate vaccinurile.

A doua posibilitate este ca varianta Delta să se poată schimba singură, apare o nouă mutaţie, cu proprietăţi crescute de evaziune imunitară. Trebuie să ne uităm la acest lucru, de aceea secvenţierea genomului e importantă, să monitorizăm ce face Delta. Este dificil de prezis care dintre aceste versiuni ar putea apărea.

În Marea Britanie, din 3700 de persoane spitalizate cu Delta, 60% sunt nevaccinate.

În SUA, 83% din noile infectări au la bază varianta Delta. Iar la 97% din persoanele nevaccinate se constată forme severe ale bolii.

Similare
RECOMANDĂRI