Vineri se deschid urnele din Republica Moldova pentru alegerea preşedintelui României
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Vineri se deschid urnele din Republica Moldova pentru alegerea preşedintelui României

În Republica Moldova vor fi deschise 37 de secţii de votare pentru scrutinul prezidential din România, începând cu 8 noiembrie şi până pe 10 noiembrie.

În premieră, cetăţenii români aflaţi în afara graniţelor ţării pot vota timp de trei zile - pe 8, 9 şi 10 noiembrie. Participarea la scrutin este un drept al tuturor cetăţenilor români.

Urnele din cele 37 de secţii de votare din Republica Moldova vor fi deschise vineri, de la ora 12.00 până la ora 21.00, iar sâmbătă şi duminică, 9-10 noiembrie, secţiile de votare se vor deschide la ora 07.00 şi se vor închide la ora 21.00. Alegătorii care la ora 21.00 se află la sediul secţiei de votare, precum şi cei care se află la rând în afara sediului secţiei de votare pentru a intra în localul de vot, pot să îşi exercite dreptul de vot până cel mult la ora 23.59.

La Chişinău se va putea vota în 12 secţii de votare, la Bălţi vor fi deschise două secţii de votare şi câte o secţie va funcţiona în alte 23 de localităţi.

Pentru a putea participa la alegeri, cetăţenii trebuie să aibă toate actele în regulă. Potrivit lui Daniel Ioniţă, la Consulatul României este un număr mare de paşapoarte, care nu au fost încă ridicate. În acest sens, el i-a îndemnat pe toţi titularii să-şi ridice documentul până în ziua alegerilor.

În cazul în care preşedintele României nu va fi ales din primul tur, va urma un al doilea tur de scrutin, care va avea loc pe 22, 23 şi 24 noiembrie.

Daniel Ioniţă a mai declarat că vineri, înainte de scrutinul prezidenţial, şi luni, după alegeri, secţiile consulare din Chişinău, Cahul şi Bălţi nu vor lucra cu publicul. 

Similare
RECOMANDĂRI