Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Vlad Filat răspunde declaraţiilor recente ale fostului său avocat, Igor Popa: Aberaţii şi falsuri

Aberaţii şi falsuri. Astfel a catalogat Vlad Filat declaraţiile recente ale fostului său avocat, Igor Popa. În cadrul unei conferinţe de presă, fostul premier a comentat afirmaţiile avocatului şi a anunţat că va depune un denunţ la Procuratura Generală dar şi o plângere la Uniunea Avocaţilor.

Vlad Filat susţine că nu ar avea imobile la Geneva, că nu ar fi comunicat cu Vlad Plahotniuc, şi nci nu ar fi avut o înţelegere cu el şi nici nu ar fi avut condiţii de detenţie preferenţiale. Sunt câteva dezminţiri ale ex-premierului la mai multe acuzaţii lansate de fostul său avocat, Igor Popa. Filat susţine că aceste acuzaţii ar avea legătură cu procesele politice şi cu faptul că PLDM a înaintat un candidat la prezidenţiale. 

VLAD FILAT, fost premier al Republici Moldova: "Doamne apără-mă de aşa avocaţi că de procuror mă voi apăra şi singur. Eu am avut o condamnare într-un proces de tip închis cu încălcarea tuturor  procedurilor în ruma cărora am fost condamna la 9 ani de închisoare de regim de timp închis dintre care 50 de luni am fost deţinut într-o celulă 23 de ore într-o celulă si doar o singură oră la aer liber asta a fost înţelegerea pe care am făcut-o cu plahotniuc şi eu am iesit din această puşcărie cu cancer, deci tot fasce parte din intelelgere cu tot ce am muncit in viata asta furat sechestrat. Asta a fost înţelegerea în mintea lui bolnavă cu dânsul".

Filat dezminte şi informaţia că s-ar fi căsătorit în penitenciar cu una dintre avocatele sale şi i-ar fi dăruit un inel cu diamant. 

VLAD FILAT, fost premier al Republici Moldova: "Poate Popa de la Plahotniuc primea inele, eu inele de la bărbaţi n-am primit niciodată viaţă. Dar la afirmaţia asta, pur şi simplu, m-aş duce şi i-aş da un pumn în bot, aşa bărbăteşte unui mizerabil. Nu pot face lucrul acesta pentru că sunt eliberat condiţionat şi asta ar însemna un risc mult prea mare şi o plată mult prea mare pe care trebuie să o plătesc, dar va venim momentul acesta. Trebuie să vă spun că eu nu sunt căsătorit".

Filat spune că este o premieră in Republica Moldova când un avocat face declaraţii împotriva clientului său. Din afirmaţiile fostului premier, avocatul Popa ar fi primit pentru serviciile sale peste 13 milioane de lei. 

VLAD FILAT, fost premier al Republici Moldova: "Eu in asa numitul proces la care am fost supus nu am avut pentru că modul in care a preuentat dumnealui înţelegerea de a mă apăra nu poate fi a unui apărător. Vreau să vă spun că procurorul beţisor a fost mult mai dulce in sensul acesta de corectă  ca să faceţi o comparaţie". 

Vlad Filat susţine că va depune un denunţ la Procuratura Generală şi o plângere la Uniunea Avocaţilor. Igor Popa a făcut mai multe declaraţii împotriva fostului premier în cadrul unei emisiuni televizate. 
Similare
RECOMANDĂRI